Menu

Berlucchi

8 vare(r)

 1. Franciacorta '61 Satèn "Cuvée Storica"

  Franciacorta '61 Satèn "Cuvée Storica"

  Berlucchi
  199,00 DKK

  "Satén" er en helt unik Franciacorta-type, der præsenterer en helt særlig, nærmest silkeblød, fornemmelse pga. super fine og subtile bobler og en meget cremet konsistens...

 2. Franciacorta '61 Brut "Cuvée Storica"

  Franciacorta '61 Brut "Cuvée Storica"

  Berlucchi
  199,00 DKK

  Det historiske hus Berlucchi fremstiller denne store Franciacorta-spumante. Næsen er rig og indsmigrende med noter af frisk æblet frugt, lidt pære, citrus og lyse blomster...

 3. Franciacorta '61 Rosé "Cuvée Storica"

  Franciacorta '61 Rosé "Cuvée Storica"

  Berlucchi
  219,00 DKK

  Rosé Franciacorta i fremragende kvalitet fra det historiske hus Berlucchi: Vinen er intens laksefarvet pink, føles cremet, blød og med en livlig, skummende mousse...

 4. Franciacorta ‘61 Brut Nature 2012

  Franciacorta ‘61 Brut Nature 2012

  Berlucchi
  399,00 DKK
  Berlucchis første zero dosage spumante og en af Italiens flotteste eksponenter for brut nature spumante...
 5. Franciacorta '61 Brut "Cuvée Storica" Magnum (1,5 liter)

  Franciacorta '61 Brut "Cuvée Storica" Magnum (1,5 liter)

  Berlucchi
  439,00 DKK
  Seriøst bud på en stor italiensk mousserende i "ægte Champagne-stil". En vin der vil være oplagt til...
 6. Franciacorta '61 Rosé "Cuvée Storica" Magnum (1,5 liter)

  Franciacorta '61 Rosé "Cuvée Storica" Magnum (1,5 liter)

  Berlucchi
  489,00 DKK

  Mousserende laksefarvet pragtvin i MAGNUM-flaske (1500 ml). Perfekt til at imponere som gave...

 7. Franciacorta Extra Brut "Palazzo Lana Extrême" 2007

  Franciacorta Extra Brut "Palazzo Lana Extrême" 2007

  Berlucchi
  599,00 DKK

  Berlucchi’s absolutte topvin fremstillet af 100% Pinot Noir fra de bedste mark-parceller i Corte Franca med lavt hektarudbytte, som sikre vinen en ekspressiv næse og stor elegance såvel som tyngde i smagen...

 8. Franciacorta '61 Brut "Cuvée Storica" Mathusalem 6 Liter

  Franciacorta '61 Brut "Cuvée Storica" Mathusalem 6 Liter

  Berlucchi
  2.999,00 DKK
  6 liters forførende Franciacorta-flaske fra Berlucchi.
  Kun 2 tilbage

8 vare(r)

Mousserende vine i særklasse fra hjertet af Franciacorta

Berlucchi er vel nok den mest kendte producent af mousserende vine i Italien. Vinhuset blev grundlagt i slutningnen af 1950'erne af de to venner Guido Berlucchi og Franco Ziliani, men først i 1961 så de første flasker Berlucchi-spumante dagens lys. Huset har hjemsted i Franciacorta-distriktet, i Borgonato (nær Brescia, syd for Lago d'Iseo), i den norditalienske region Lombardiet.

Den første producerede vin, som var en spumante fremstillet på den klassiske metode efter fransk inspiration (Champagne), blev døbt "Pinot di Franciacorta". Det var første gang nogensinde, at en vin fik betegnelsen "Franciacorta", der jo som bekendt i dag er det førende brand og distrikt inden for mousserende vine fremstillet på den klassiske metode i Italien, - og Berlucchi-huset blev dermed principielt foregangsmand og opfinder af hele begrebet "Franciacorta".

I dag er Berlucchi en af de førende producenter på sit felt, og vinhusets varianter i serien "Cuvée' Imperiale" er vel nok de mest kendte italienske mousserende vine blandt de italienske forbrugere overhovedet; en kraftig understregning af vinhusets rolle som absolut markedsleder på sit felt.

Vinhuset lægger desuden navn til trofæet "The Guido Berlucchi Trophy", som hvert år tildeles årets bedste sommelier kåret af den italienske sommelierforening "AIS" (Associazione Italiana Sommelier).

Vi importerer serierne "Cuveée '61", både i non-vintage og vintage-versionerne. '61-serien er at betragte som Berlucchis top-serie og består af vine som kun findes indenfor toppen af gastro-sektoren eller i specialhandelen.

Palazzo Lana: Flagskibet indenfor italiensk mousserende vin

Ziliani-familien, efterkommerne af opfinderen til den første Berlucchi-spumante i '61, Franco Ziliani, har sammen med Berlucchi-familien skabt topserien "Palazzo Lana". Palazzo Lana er en særlig serie som kun fremstilles i de bedste årgange og i meget lille omfang. Det er italienske mousserende vine på absolut topniveau og på alle måder kvalitativt sammenlignlige med de største franske Champagner. Vinene er specielt udvalgte cuvéer, kun fra de allerbedste år, og er fremstillet med 8 års lagring på bærmen. Produceres kun i stærkt begrænsede mængder (ca. 2.500 flasker på type). 

 

Romeo Dellera fra Berlucchi giver en introduktion til Franciacorta og Berlucchi: