Menu

Marco Carpineti

3 vare(r)

 1. Lazio Bianco "Capolemole"

  Lazio Bianco "Capolemole"

  Marco Carpineti 2019
  139,00 DKK
  Valafbalanceret hvidvin med frisk syre og høj kompleksitet fra Lazios top-hus Marco Carpineti...
 2. Lazio Rosso "Capolemole"

  Lazio Rosso "Capolemole"

  Marco Carpineti 2016
  149,00 DKK

  En blød og fyldig vin fremstillet af primært Montepulciano og den lokale Nero Buono. En imødekommende vin fra Lazios top-hus Marco Carpineti...

 3. Lazio Rosso "Capolemole"

  Lazio Rosso "Capolemole"

  Marco Carpineti 2017
  149,00 DKK

  En blød og fyldig vin fremstillet af primært Montepulciano og den lokale Nero Buono. En imødekommende vin fra Lazios top-hus Marco Carpineti...

3 vare(r)

Marco Carpineti

Bannerføreren i Lazio - uhørt kvalitet fra hovedstads-regionen

Lazio er ikke en én af de berømte vinregioner, men efter at have smagt Marco Carpinetis vine, var vi ikke i tvivl om, at de var værd at tage hjem til det danske marked. Marco Carpineti råder over vinmarker med sjældne druesorter, som gør vinhuset i stand til at fremstille vine, man har svært ved at opdrive andre steder. Samtidig har vinhuset en stram organisk profil, som betyder rene smagsoplevelser uden tilsætningsstoffer. 

Vinhuset ligger kun 56 km fra Rom, på skråningerne af Lepini-bjergene i middelalderbyen Cori. Marco Carpineti overtog stedet i 1986, hvor Marco, drevet af en passion for at leve i sunde omgivelser, overtog vinmarkerne og begyndte at omforme stedet til det succecfulde vinhus, vi kender i dag.

Marco indførte økologiske dyrkningsmetoder i 1994, i tråd med hans fokus på sundhed. Siden er produktionen omlagt til biodynamisk landbrug, som en naturlig forlængelse af Marco Carpinetis idealer. Insektgifte, kemisk gødning og andre syntetiske hjælpemidler bliver derfor ikke anvendt i produktionen. I stedet vægter Marco Carpineti gamle traditioner, håndarbejde og en god portion tålmodighed.

Vinhuset råder over 41 hektarer vinmarker på skråninger mod syd og sydvest, 400 meter over havets overflade. Den vulkanske jord er rig på næring til vinene og jordbunden indeholder masser af fossiler og kalksten, der effektivt dræner jorden og sikre en fin mineralitet.