Menu

Domaine de Reuilly (Denis Jamain)

4 vare(r)

 1. Reuilly Rosé "Les Fossiles"

  Reuilly Rosé "Les Fossiles"

  Denis Jamain 2018
  159,00 DKK
  Biodynamisk rosévin fremstillet på 100% Pinot Gris...
 2. Reuilly Blanc "Les Fossiles"

  Reuilly Blanc "Les Fossiles"

  Denis Jamain 2018
  159,00 DKK
  Saftig og mineralsk Sauvignon Blanc fra det Centrale Loire, nærmere bestemt Reuilly...
 3. Reuilly Rouge "Les Fossiles"

  Reuilly Rouge "Les Fossiles"

  Denis Jamain 2019
  159,00 DKK
  Eminent alternativ til rød Bourgogne. Her kommer man virkelig langt for pengene...
 4. Reuilly Blanc "Les Chênes"

  Reuilly Blanc "Les Chênes"

  Denis Jamain
  179,00 DKK
  Fadlagret Sauvignon Blanc fra Loire...
  Kun 3 tilbage

4 vare(r)

Domaine de Reuilly (Denis Jamain)

Loires velbevarede hemmelighed

Endelig... Efter 3 års tøven tog vi os endelig sammen og besluttede i februar 2019 at tage springet og indgå aftale med karismatiske Denis Jamain fra Domaine de Reuilly hører til i Loire-regionen, ca. 80 km vest for byen Sancerre.

Det var tredje gang, at vi på Millésime Bio, var forbi Denis’ bord, og det var ligeledes tredje gang, at vi blev dybt, dybt imponerede over hans vine. Vinene har et vanvittigt saftspændt udtryk, de er båret af en knitrende mineralitet og en elegance der bare siger spar to. De er præcise, vinøse og har en intensitet - til trods for deres ellers meget æteriske udtryk - som virkelig sætter tryk på smagen. Jordtypen er Kimmeridgian, altså oprindelig havbund, hvorfor der er meget rige forekomster af fossilerede muslingeskaller og kalksten. Dette giver vinene et skarpt mineralsk, let salint, udtryk, sådan som vi også kender det fra de gode eksempler i Chablis og Sancerre. I Denis Jamains vine er der virkelig tryk på på dette udtryk!

Denis Jamain arbejder, i lighed med i Sancerre-distriktet, med Pinot Noir, Sauvignon Blanc, men dertil kommer en anelse Pinot Gris (til rosé). Alle vinene er både biodynamisk (Demeter, siden 2011) og økologisk (Veritas, siden 2007) certificerede og er fremstillet ud fra den største respekt til natur og menneske. Han tilgår winemaking ud fra et naturligheds-approach, så han benytter hverken tilsætning af kulturgær eller andre substanser, og benytter kun sulfitter i et absolut minimum. Hans målsætning er at fremstille vine der er autentiske, terroir- og drue-typiske, og som med finesse og aromaintensitet udtrykker det som appellationen Reuilly handler om.

Og han lykkes med det. Rigtig godt endda. Vi er vilde med hans stil, vi er vilde med hans vine!