På lager
Solveigs

Solveigs, Steil 2015 MG.

2015

Steil har fået sit navn med henvisning til de såkaldte "Assmanshauser Steil"-marker, der er beliggende i et af Rheingaus bedste områder for Pinot Noir/Spätburgunder.

Pris
749,00  DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.500 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Solveigs Steil 2015 Magnum

En af Jens Heinemeyers mest populære vine. 

Steil har fået sit navn med henvisning til de såkaldte "Assmanshauser Steil"-marker, der er beliggende i et af Rheingaus bedste områder for Pinot/Spätburgunder, nær landsbyen Assmannshausen. Druerne til denne vin kommer naturligvis fra lige netop dette område, som ligger billedskønt, og meget stejlt - deraf navnet - lige ud til Rhinen. 

Vinen er fremstillet på 100% Pinot Noir beplantet i jordbund med rød skifer, lokalt også kaldt Phyllit. Den er relativ rig og intens, men har stadig denne "Solveigske" lethed og elegance der er så kendetegnende for Jens Heinemeyers vine. 

Vinen har naturligvis tydelig Pinot-karakter, med en tiltalende og meget harmonisk, viskøs fornemmelse, samt et let spicy udtryk der giver associationer hen mod lidt varme sødmefulde krydderier.

Vinen er fremstillet ud fra organiske principper, dvs. ingen tilsætning af hverken gær, enzymer eller tilsætningsstoffer - og filosofien bag kalder Jens Heinemeyer for "lazy vinification"; kort sagt kun meget begrænset indblandning fra hans side.

Der er dermed også tale om en vin, der kommer så tæt på begrebet naturlig vin, som man reelt kan komme. Det er naturen og tiden der får lov at gøre arbejdet, det er en langsommelig proces, og derfor er det også en vin med en langsom modning og et stort lagringspotentiale.

Vinen anbefales til fjerkræ, kalv, svinekød, eller såmænd bare til nydelse i store glas og tilbagelænet siddepostion.

Detaljer
LandTyskland
OmrådeRheingau
ProducentSolveigs
Årgang2015
DruesortPinot Noir
Flaskestørrelse750 ml.
Alkohol14%