På lager
Solveigs

Pinot Noir "Phyllit" 2017

2017

Spændende Pinot Noir-vin fra Rheingau fremstillet fra beplantet i jordbund med rød skifer, lokalt kaldet 'Phyllit' - deraf navnet på vinen.

Pris
259,00 DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.200 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Spændende vin fra Rheingau fremstillet på 100% Pinot Noir beplantet i jordbund med rød skifer, lokalt kaldet Phyllit. Normalt er Phyllit Solveigs basisvin, hvor winemakeren Jens Heinemeyer også fremstiller de større enkeltmarksvine Steil, Micke og Present. Men 2017 var et svært år i Rheingau, og derfor valgte Jens at deklassere druerne fra Steil, Micke og Present til sine Phyllit-vine. Derfor får man i Phyllit 2017 et flot udtryk, der holder et tårnhøjt niveau, og kan holde i mange år.

Vinen er som sædvanlig for Phyllit utrolig frisk og æterisk i duften med skovjordbær og apotekerskuffe. Man fornemmer tydeligt Pinot-karakteren med en tiltalende og meget harmonisk "feel" og et let fadpræg. Vinen er fremstillet ud fra organiske principper, dvs. ingen tilsætning af hverken gær, enzymer eller tilsætningsstoffer - og vinen er dermed så tæt på naturlig vin, som man reelt kan komme. Vinen anbefales til stegt fisk eller lette lyse retter - eller bare serveret let sval på en varm sommerdag. 

2012-årgangen anmeldt 7. december 2014 af Mads Jordansen, Winelab.dk:

"Æterisk og kompleks duft. Champignon, røde syrerige bær og et let krydret komplekst præg. Elegant og forførende som en ballerina. Smagen har en usædvanlig forfinet og slank frugt. Bløde, elegante tanniner og en fascinerende let frugt. Fortræffelig vin, som udvikler kvaliteten år for år. Vinens svævende lethed er underskøn. Fem store stjerner!" 

 

Detaljer
LandTyskland
OmrådeRheingau
ProducentSolveigs
Årgang2017
DruesortPinot Noir
Flaskestørrelse75 cl.
Alkohol12,5%
LagringCa. 24 måneder på barriques og 18 måneder på flaske.
ØkologiskJa