Menu

Barolo

Barolo 2013
Sincope

Varenummer : SINCBA13

Kun 11 tilbage

399,00 DKK

På lager

Sæt på huskeliste

Om vinen:

Elegant og relativ blød Barolo fra marker i La Morra kommune.

Det er Barolo i en ballerina-let stil stil med en indsmigrende duft af eukalyptus, mynte, rosenblade, røde kirsebær, underlikkende sødmefuld lakrids og lidt urter. Tanninerne er afstemte. De er der bestemt, men de er bløde og godt integrerede i frugten.

Vinen er lagret 18 måneder på store og mellemstore gamle fade og min. 12 måneder på flaske, inden den frigives til salg. Der er tale om en Barolo med en umiddelbar drikkeprofil, dvs. en vin der allerede nu er balanceret, charmerende og imødekommende, og bestemt ikke den mest krævende af Barolo'erne i vores sortiment.

Vinen er fremstillet af Mauro Bettoni, en stor Bourgogne-fan, i samarbejde med en lokal dygtigt producent i La Morra - og det kan tydeligt fornemmes!

Druerne høstes fra marker i 300 meters højde indenfor La Morras kommunegrænse. Høsten foregår manuelt, gæringen starter spontant (uden kulturgær) og macerationen varer ca. 15-20 dage i ståltank med temperaturkontrol. Der foretages ingen klaring og ingen filtrering.

Vi anbefaler vinen til mad med god fedme og proteiner, fx retter med rødt kød, men den er også egnet til fx flæske- og andesteg, hvis sødmen i serveringen modereres en anelse.

 

Specifikationer:

Druesammensætning: 100% Nebbiolo.

Lagring: ca. 18 mdr. på store og mellemstore fade, min. 12 mdr. på flaske.

Distrikt: La Morra, Piemonte.

Alkohol: 14,5%.

Årlig produktion: ca. 4.000 flasker.

Packaging: Leveres i 6 stk. karton.

 

Om producenten:

Manden bag Sincope er Mauro Bettoni, en intellektuel ung Bergamasco (fra Bergamo i Norditalien) med en brændende passion for stor vin. Vi har lært Mauro at kende gennem vores mange års arbejde med italiensk vin, og gennem den dygtige winemaker Tiziano Vistalli som er Mauros halvbror.

Mauro arbejder til daglig som lokal vinleverandør i Bergamo, hvor han distribuerer vine fra det meste af Italien, men også klassiske franske vine, til de lokale restauranter og vinbarer. Mauro er den lidt nørdede, lidt introverte, generte, men meget dygtige vin-aficionado, der har gjort sin store interesse og lidenskab for kvalitetsvin til sin levevej. Han er en teknisk dygtig smager med stort udsyn, også ift. vinverdenen udenfor Italien - ikke noget vi ser ret ofte hos de italienske producenter.

Hos de fleste der arbejder professionelt med vin, opstår der på et tidspunkt et ønske om en dag at få mulighed for at fremstille sin egen vin. Dette er også tilfældet for Mauro Bettoni, som med Sincope har kastet sig ud i realiseringen af dén drøm.

Sincope er et vinprojekt, hvor han forener to af hans store lidenskaber: vin og musik. Helt fra begyndelsen af, har han været dybt fascineret af Langhe (i Piemonte), som så mange andre, herunder os selv, for de fantastiske, store, autentiske vine. Et distrikt hvor terroir’ets udtryk, typiciteten og autenticiten spiller en nøglerolle. Derfor er Mauro gået sammen med en producent i Barolo-kommunen La Morra (Enzo Boglietti) og en producent i Barbaresco (Ronchi), hvoraf han har købt såvel druer som adgang til produktionsfaciliteterne, så han kan lave sin egen lille (boutique-) produktion af nogle klassiske Piemonte-vine: en Barolo, en Langhe Rosso og en Langhe Bianco.

Sincope er inspireret af musikken. En synkope er termen for rytmiske forskydninger i en melodi eller i en grundrytme. Mauro dedikerer vinene til musikken, og hver enkelt af de tre vine anbefales til specifikke numre af jazzmusik, som for ham indfanger stemningen og mood'et der vil passe bedst til den enkelte vintype.

Vinene produceres med terroir’et for øje. Der anvendes kun naturens egne forekomster af gær, ingen klaring eller filtrering for de røde, og kun meget let klaring for den hvide.

Der er produceret blot 6.000 flasker i alt af Sincope-serien.