På lager
San Polino

San Polino, Rosso di Mont. '19 Øko-certificeret

2019

En ekpressiv og mørkfrugtet biodynamisk Rosso di Montalcino fremstillet af 100% Sangiovese fra vinmarker på sydvendte skråninger, sydøst for Montalcino i Toscana.

Pris
279,00 DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.200 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

San Polino Rosso di Montalcino 2019

San Polinos Rosso di Montalcino er en ekpressiv vin, fremstillet af 100% Sangiovese Grosso fra vinmarker på sydvendte skråninger, sydøst for Montalcino. Jordbunden sikrer en fin balance mellem dræn og fugtighed, mens solen sørger for optimale vilkår for at udvikle en intens vin.

Vinen præsenterer sig i glasset med en klar rubinrød farve og har en frisk bouqet, hvor man finder rød frugt og kirsebær samt noter af røg, mens man i munden oplever en kraftig smag, let balsamisk note og presente tanniner, som på trods af den relativt unge alder er yderst velintegrerede.

San Polino fremstiller vin efter biodynamiske principper (er øko- og bio-certificeret) og benytter primært håndkraft i marken såvel som i kælderen. Vinen lagres primært på store fade (tonneaux) af slovensk eg, men en mindre del lagres på barriques af fransk eg, som senere hældes sammen med resten. Der tilsættes kun lidt sulfitter til vinen, foruden en god portion passion for god vin.

Vinen er velegnet til retter baseret på både lyst kød, fx svin, og rødt kød, dog ikke alt for kraftige retter. Vinen kan med fordel nydes til pasta- eller risottoretter med kød

Bør serveres ved ca.16°.

Jancisrobinson.com - 27. marts 2019: "17/20: Mid ruby. Savoury nose with hints of raw meat. Compact cherry fruit framed by firm but ripe tannins. Juicy fruit with a muscular structure on the finish. Unpolished and genuine. (Walter Speller)"

Detaljer
LandItalien
OmrådeToscana
ProducentSan Polino
Årgang2019
DruesortSangiovese
Flaskestørrelse75 cl.
Alkohol14%
LagringTonneaux og barrique
BiodynamiskJa
ØkologiskJa

Biodynamisk, small-scale Brunello af højeste kvalitet

San Polino er et old school-funderet vinhus, en ægte "artigianale" producent, hvor håndværket kommer i forreste række. Produktionsmetoderne er kendetegnet ved manuelle processer, og produktionsfilosofien udspringer af biodynamiske principper.

Vinhuset er ejet og drevet af parret Luigi "Gigi" Fabbro og britiske Katia Nussbaum som begyndte at fremstille vin i 2001 ud fra devisen: Først skaber vi den bedst mulige vin, dernæst finder vi ud af, hvordan vi sælger den. Der er med andre ord fokus på autenticitet hos San Polino, som var det første certificerede økologiske vinhus i Montalcino.

Luigi har foruden en baggrund i kemi og computervidenskab, studeret biodiversitet i Amazonas-junglen, hvilket måske kan forklare parrets tro på naturlige processer i vinfremstillingen. Gigi og Katia blander sig så lidt som muligt i de naturlige processer i marken, såvel som i kælderen, og sørger i stedet for at give naturen de bedst mulige betingelser. Den naturlige proces betyder, at vinene udvikler individuelle udtryk, som repræsenterer regionen, terroir og årgang. Det er vine med dybde, kraft og en flot ekspressiv kompleksitet.

Toscana er en region i det centrale Italien og strækker sig langs den vestlige kyst. Regionen kan inddeles i tre overordnede områder: det bjergrige Chianti i nord, det bakkede landskab i syd og det flade kystnære område. Den største drue her er Sangiovese, og området er kendt for vine som Brunello di Montalcino, Chianti Classico og Supertoscanerne, hvor Sangiovese får selskab af fine franske druer som Cabernet Sauvignon, Merlot mfl.