På lager

San Polino, Brunello di M. 2013 Øko-certificeret

2013 var en god årgang i Montalcino, og denne vin er en oplagt gemmevin til ultimativ nydelse om 10-20 år.
Pris
499,00 DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.500 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Det lille familieejede vinhus, San Polino, med karismatiske Katia Nussbaum som hovedperson, fremstiller store vine på Sangiovese Grosso-druer fra sydvendte skråninger sydøst for Montalcino. I dette mesoklima er stilen af vinene som oftest lidt tættere og mørkere i udtrykket end på nordsiden, hvor mediantemperaturen kan være op til 1,5º C lavere. Samtidig sørger jordbunden i San Polinos marker for god balance mellem dræn og fugtighed, hvilket bidrager med fin mineralitet; en essentiel faktor til skabe modspil til vinenes kraftige stil.

San Polino er et old school-funderet vinhus, en ægte "artigianale" producent, hvor håndværket kommer i forreste række. Produktionsmetoderne er kendetegnet ved manuelle processer, og produktionsfilosofien udspringer af biodynamiske principper.

Dette er San Polinos klassiske Brunello di Montalcino, il normale; en Brunello i en rig og intens stil, særligt som her i årgang 2013, hvor den viser pæn koncentration og kompakthed. Den oser af mørk frugt som fx. mørke kirsebær, lidt bagt blomme, men byder derudover på tørret viol, tobaksblade og et let strejf af stjerneanis. Læg dertil et balsamisk touch og en god fast tannisk struktur samt løftet syreniveau, og du har en meget kompleks og levende vin med et stort lagringspotentiale.
Den er lagret primært på store fade (tonneux) af slovensk eg, men en mindre del lagres på barriques af fransk eg, som senere stikkes sammen med den øvrige vin. Der tilsættes kun sulfitter i meget beskedent omfang.

Vinen er oplagt til det traditionelle toscanske landkøkken, hvor især retter baseret på rødt kød spiller en central rolle, men vinen er også en fin ledsager til fx kraftfulde ragùer, charcuteri og hårde modne oste.

Lagringspotentialet er stort, og vinen vil være bedst mellem 2023-2030.

Bør serveres ved ca.16-18°.

Druesammensætning: Sangiovese Grosso.

Lagring: Tonneaux af slovensk eg

Distrikt: Montalcino, Toscana.

Alkohol: 14,5%

Produktion i årgang 2013: 6.000 flasker.

Andre vine fra denne producent.

 

Ratings & kommentarer:

James Suckling: 95-96 points
"A dark and brooding Brunello with lots of blackberry and blueberry character. Full body, a wealth of fruit and a flavourful finish. Kir-like. Made from biodynamically grown grapes."

Vinous.com: 92+ points
"...Silky smooth, intense and very ripe; lively but harmonious acidity energizes the raspberry, floral and sweet spice flavors. Finishes with mounting but polished tannins and noteworthy length, not to mention intriguing floral perfume..."

Wine Enthusiast: 92 points
"Baked plum, crushed violet, dark spice and wild berry aromas are front and center. It's full-bodied and youthfully austere, showing Marasca cherry, tobacco leaf and star anise set against taut tannins and bright acidity. Give it time to fully develop."

Detaljer
Flaskestørrelse75 cl.