Ikke på lager
San Polino

San Polino, B. Helichrysum '14 Øko-certificeret

2014

Biodynamisk vin fra marken "Helichrysum", der har navn efter en karryplante af samme navn (evighedsblomst på dansk). Der produceres kun 2.500 flasker af denne eksklusive vin.

Pris
599,00  DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.500 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Det lille familieejede vinhus, San Polino, med karismatiske Katia Nussbaum som hovedperson, fremstiller store vine på Sangiovese Grosso-druer fra sydvendte skråninger sydøst for Montalcino. I dette mesoklima er stilen af vinene som oftest lidt tættere og mørkere i udtrykket end på nordsiden, hvor mediantemperaturen kan være op til 1,5º C lavere. Samtidig sørger jordbunden i San Polinos marker for god balance mellem dræn og fugtighed, hvilket bidrager med fin mineralitet; en essentiel faktor til skabe modspil til vinenes kraftige stil.

San Polino er et old school-funderet vinhus, en ægte "artigianale" producent, hvor håndværket kommer i forreste række. Produktionsmetoderne er kendetegnet ved manuelle processer, og produktionsfilosofien udspringer af biodynamiske principper. Vinene er økologisk certificerede.

Dette er San Polinos cru Brunello di Montalcino, Helichrysum; en Brunello der har taget navnet efter de krydderurter der vokser vildt i og omkring marken, og som har en meget karakterisk varmkrydret duft med østlige toner af fx karry. Vinen er koncentreret og rig med tonsvis af kompakt mørk frugt som fx. mørke kirsebær, solbær, brombær, bagt blomme, og byder desuden på viol, tobaksblade, en anelse lakrids, og så denne her, vanvittigt spændende, nærmest lidt karry-agtige note. Læg dertil et balsamisk touch og en god fast tannisk struktur samt løftet syreniveau, og du har en meget kompleks og levende vin med et stort lagringspotentiale.
Den er lagret primært på store fade (tonneux) af slovensk eg, men en mindre del lagres på barriques af fransk eg, som senere stikkes sammen med den øvrige vin. Der tilsættes kun sulfitter i meget beskedent omfang.

Vinen er oplagt til det traditionelle toscanske landkøkken, hvor især retter baseret på rødt kød spiller en central rolle, men vinen er også en fin ledsager til fx kraftfulde ragùer, charcuteri og hårde modne oste.

Lagringspotentialet er stort, og vinen vil være bedst mellem 2025-2040.

Bør serveres ved ca.16-18°.

Detaljer
LandItalien
OmrådeBrunello di Montalcino, Toscana
ProducentSan Polino
Årgang2014
DruesortSangiovese
Flaskestørrelse750 ml.
Alkohol14,5%
LagringTonneaux af slovensk eg.
BiodynamiskJa
ØkologiskJa