Ikke på lager
Rossignol-Fevrier

Ross.-Fevrier, Pommard 2017 (Bio) Bourgogne, Biodynamisk

2017

Typisk Pinot Noir fra Pommard med mørke bær og kraftige tanniner fra lille økologisk vinhus...

Pris
449,00  DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.500 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Rossignol-Fevrier, Pommard 2017, Biodynamisk, ØKO

"Petit Noizons" ligger nord for byen Pommard med vestvendte skråninger og kommuneappellation. Denne vin har fået tilnavnet "Cuvee Valentin" efter vinhuset Rossignol-Fevriers nuværende ejers søn, Valentin. Han er selv på vej ind i vinbranchen og bliver husets 6. generaion.

Pommard er kendt for rødvine på Pinot Noir i en forholdsvis kraftig stil. Trods den geografiske placering tæt på Volnay, som giver lyse, lette vine, finder man på denne side af kommunegrænsen mørke, berusende og taninrige vine. Dette skyldes en jordbund, som med sit rødmossede, jernholdige præg giver helt andre forhold end kalkrige Volnay.

"Petit Noizons Cuvee Valentin" præsenterer sig med flot rubinrød farve i glasset og i næsen, træder mørke, røde bær frem. I munden mærker man tydeligt den karakteristiske saftighed og elegance fra Rossignol-Fevrier sammen med en mere afdæmpet syre og forholdsvis kraftige tanniner. Dette er en vin som tåler stærkt modspil i maden, og som med fordel kan lagres nogle år før servering.

Rossignol-Fevrier har eksisteret siden 1920'erne og drives i dag af femte generation i familien. Vinhuset benytter biodynamiske principper i markerne og er økologisk certificeret. De vægter autencitet og bæredygtighed i produktionen, som kommer til udtryk i vine med finesse og elegance.

Vinen bør serveres med 16-18°.

Detaljer
LandFrankrig
OmrådeBourgogne
ProducentRossignol-Fevrier
Årgang2017
DruesortPinot Noir
Flaskestørrelse750 ml.
Alkohol13%
LagringBarriques (brugte) og flaske.
BiodynamiskJa
ØkologiskJa

Rossignol-Fevrier

Klassisk Bourgogne fra lille, økologisk vinhus i Volnay

Det lille familieejede, økologiske Bourgogne-hus Rossignol-Février ligger i det absolutte centrum af Volnay i Côte de Beaune. I nu fem generationer har vinhuset fremstillet sine klassiske Bourgogne-vine fra forskellige parceller i Volnay og Pommard, primært med udgangspunkt i Pinot Noir, men også lidt Chardonnay. Frederic Rossignol er passioneret omkring de naturlige forskelle de enkelte parceller og årgange udviser, og han finder den største glæde i at lade disse forskelle træde frem i vinene.

Foruden store 1er Cru'er fremstiller vinhuset også en Bourgogne Pinot Noir og Chardonnay udenfor klassifikation, som præsenterer appellationens særpræg til en mere tilgængelig pris. Alle vine fremstilles med respekt for naturen og familiens traditioner, som siden 1920'erne har sikret vinene finesse og elegance.

Rossignol-Février benytter biodynamiske principper i vinmarkerne og er økologisk certificeret. De udfører betragtelig 'grøn høst' for at sikre høj smagskoncentration og takket være en række urter, har de kunnet skære ned på brugen af kobber og svovl. Alle behandlinger i marken laves i øvrigt med regnvand. Samlet set fremstiller Rossignol-Fevrier knap 40.000 flasker vin.

Bourgogne

Bourgogne er en vinregion i den østlige del af Frankrig. Vinregionen strækker sig fra Auxerre i nord og til Lyon i syd. Bourgogne dækker over både Chablis og Beaujolais, men er verdenskendte for deres eksklusive vine på Pinot Noir og Chardonnay fra Côte D'Or og kommuner som Vosne-Romanée, Gevrey-Chambertin og Puligny-Montrachet.