Ikke på lager
Rossignol-Fevrier

Ross.-Fevrier, Aligote Biodynamisk - ØKO

2018

Biodynamisk Bourgogne på den lidt mindre kendte Aligoté-drue, der står lidt i skyggen af Chardonnay i Bourgogne. Slank, rank vin med en mineralsk og let krydret afslutning

Pris
169,00 DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.500 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Vinen er fremstillet på druer fra 30 år gamle Aligoté-stokke. Aligoté er Chardonnay's lidt ukente fætter i Bourgogne, men efterhånden er vinverden begyndt at få øjnene op for denne drue, der giver elegante og slanke hvidvine. Vinen lagrer sur lie, hvilket betyder at vinen ligger med de døde gærceller, hvilket giver en vis cremethed i vinen.

Detaljer
LandFrankrig
OmrådeBourgogne
ProducentRossignol-Fevrier
Årgang2018
DruesortAligoté
Flaskestørrelse750 ml.
Alkohol12,5%
Lagring12 måneder på fad
BiodynamiskJa
ØkologiskJa

Rossignol-Fevrier

Klassisk Bourgogne fra lille, økologisk vinhus i Volnay

Det lille familieejede, økologiske Bourgogne-hus Rossignol-Février ligger i det absolutte centrum af Volnay i Côte de Beaune. I nu fem generationer har vinhuset fremstillet sine klassiske Bourgogne-vine fra forskellige parceller i Volnay og Pommard, primært med udgangspunkt i Pinot Noir, men også lidt Chardonnay. Frederic Rossignol er passioneret omkring de naturlige forskelle de enkelte parceller og årgange udviser, og han finder den største glæde i at lade disse forskelle træde frem i vinene.

Foruden store 1er Cru'er fremstiller vinhuset også en Bourgogne Pinot Noir og Chardonnay udenfor klassifikation, som præsenterer appellationens særpræg til en mere tilgængelig pris. Alle vine fremstilles med respekt for naturen og familiens traditioner, som siden 1920'erne har sikret vinene finesse og elegance.

Rossignol-Février benytter biodynamiske principper i vinmarkerne og er økologisk certificeret. De udfører betragtelig 'grøn høst' for at sikre høj smagskoncentration og takket være en række urter, har de kunnet skære ned på brugen af kobber og svovl. Alle behandlinger i marken laves i øvrigt med regnvand. Samlet set fremstiller Rossignol-Fevrier knap 40.000 flasker vin.