Menu

Langhe "In Amphoris" 2016

Langhe "In Amphoris" 2016
Ronchi

Varenummer : ROARAM

199,00 DKK

På lager

Sæt på huskeliste

Om vinen:

2016'eren er Giancarlo Roccas første årgang af hvidvinen "Langhe In Amphoris". Det blev til en produktion af blot en enkelt amfora (typen af lerkrukke der lægger navn til vinen) med en kapacitet på i alt 330 liter og en endelig produktion på i alt 420 flasker. Vi har blot fået 150 flasker til Danmark.

Vinen er fremstillet på 100% Arneïs dyrket efter økologisk standard.

Druerne blev høstet i slutningen af august 2016, hvorefter de blev nænsomt presset. Vinen blev flyttet fra kvaset og lagt på ståltank ved 6-8º C i 48 timer, et såkaldt "cold soak". Herefter blev temperaturen indstillet til 17º C, og alkoholisk gæring startede. De første 5-6 dage foregik i ståltank, hvorefter vinen blev overflyttet til amforaen. Her færdigjorde den sin alkoholiske gæring i yderligere 6 dages tid, hvorefter vinen hvilede 7 måneder, stadig på amfora, frem til april måned, hvor vinen blev tappet på flaske.

Vinen præsenterer sig i glasset med et noget reduktivt udtryk, hvorfor vi anbefaler at ilte vinen grundigt inden servering, gerne 4-5 timer på karaffel. Med luft træder en karakteristisk mineralitet frem, et ekstremt kalket/stenet, let saltet udtryk, mens vinen er temmelig fyldig og kraftig.

Spændende og uortodoks vin! Den er hverken filtreret eller klaret.

 

Specifikationer:

Druesammensætning: 100% Arneïs.

Lagring: 7 mdr. i amfora.

Distrikt: Barbaresco, Piemonte.

Alkohol: 14%.

Produktion: 420 flasker.

Packaging: Leveres i 6 stk. karton.

Andre vine fra denne producent

 

Om producenten:

Ronchi er et lille familiehus i Barbaresco-distriktet, få kilometer fra selve Barbaresco by, drevet og ejet af den ydmyge og sympatiske vinmager Giancarlo Rocca. Giancarlo er 4. generation af winemakere i familien Rocca, og et levende eksempel på den mangeårige vintradition i regionen. Han er først og fremmest vinbonde, en rigtig vinhåndværker, der fremstiller vine ud af den største respekt for natur og menneske, og som i sin tilgang balancerer mellem ærketraditionalisme og nytænkning. Vinhuset, og Ronchi-familiens hjem, er placeret lige i midten af det naturlige amfiteater af vinmarker, som er grundlag for husets produktion. Giancarlo kan således gå direkte fra morgenbordet og ud i vinmarkerne.

Vinhuset er opkaldt efter den cru, hvori huset befinder sig, nemlig Ronchi - som er et af Barbaresco-områdets bedste underdistrikter, og som befinder sig i smørhullet lige imellem andre berømte cru'er som Asili og Montestefano. Markerne er perfekt beliggende på bjergskråninger med stenede jordbundsforhold som giver gode vækstbetingelser for vinhusets altoverskyggende hovedrue, Nebbiolo.

Giancarlo Rocca fremstiller udover to fremragende Barbaresco'er nogle af de mest klassiske Piemontesiske vine som Barbera, Dolcetto og Arneïs, men han producerer også en helt enestående Chardonnay på druer fra ca. 50 år gamle stokke. De seneste år har Giancarlo eksperimenteret en del med amfora-lagring, og har blandt andet fremstillet en hvidvin på Arneïs med navnet In Amphoris, og en rødvin på Nebbiolo, begge lagret i terracotta-amforaer.

Fælles for hele Ronchis produktion er, at alle vine er fremstillet af druer af den ypperste druekvalitet, og at der kun produceres ganske få flasker af hver vintype. Den samlede produktion løber op i ca. 30.000 flasker om året.

Det er et gennemgående tema i stilen, at vinene er intense og rige, med et stort lagringspotentiale, men også med en vis tilgængelighed, når de er unge.

Vi har importeret vinene fra Giancarlo Rocca siden 2006.