Menu

Barbaresco "Cru Ronchi - Etichetta Gialla" 2012

Barbaresco "Cru Ronchi - Etichetta Gialla" 2012
Ronchi

Varenummer : 00-2052

369,00 DKK

På lager

Sæt på huskeliste

Om vinen:

Barbaresco Ronchi, eller Etichetta Gialla som den kaldes, er topvinen fra Giancarlo Roccas lille autentiske vinhus.

Giancarlo fremstiller årligt under 50.000 flasker, fordelt på alle de forskellige vine. Denne Barbaresco er hans top-selection af cru'en Ronchi, en fantastisk subzone tæt på selve byen Barbaresco. Ronchi-zonen, der grænser op til Rabajà og Montestefano, kan mønstre et af de bedste mesoklimaer i Barbaresco-appelationen, men den er ikke så internationalt kendt, da der kun er to producenter af vin derfra.

Etichetta Gialla er en majestætisk, silkeblød Barbaresco, med stor koncentration, fornem rød frugt, floralitet, lidt noter af mørk chokolade, ristede valnødder og lakrids i den lange vedvarende tørre eftersmag, med nydeligt afstemt syre.

Den meget klassiske og aromatiske næse er især kendetegnet ved friske rosenblade, kirsebær og tørret pibetobak.

Typisk, klassisk tanninbid, og en koncentration der indikerer stort lagringspotentiale.

Prøv den fx til dyrevildt med trøffel-timiansky og bagte rødder, til en grillet steak eller steg. Lad gerne svampe indgå i kombinationen.

 

Specifikationer:

Druesammensætning: 100% Nebbiolo.

Lagring: 24 mdr. på barriques, 12 mdr. på flaske.

Distrikt: Barbaresco, Piemonte.

Alkohol: 14,5%.

Packaging: Leveres i 6 stk. trækasse.

Andre vine fra denne producent

 

Om producenten:

Ronchi er et lille familiehus i Barbaresco-distriktet, få kilometer fra selve Barbaresco by, drevet og ejet af den ydmyge og sympatiske vinmager Giancarlo Rocca. Giancarlo er 4. generation af winemakere i familien Rocca, og et levende eksempel på den mangeårige vintradition i regionen. Han er først og fremmest vinbonde, en rigtig vinhåndværker, der fremstiller vine ud af den største respekt for natur og menneske, og som i sin tilgang balancerer mellem ærketraditionalisme og nytænkning. Vinhuset, og Ronchi-familiens hjem, er placeret lige i midten af det naturlige amfiteater af vinmarker, som er grundlag for husets produktion. Giancarlo kan således gå direkte fra morgenbordet og ud i vinmarkerne.

Vinhuset er opkaldt efter den cru, hvori huset befinder sig, nemlig Ronchi - som er et af Barbaresco-områdets bedste underdistrikter, og som befinder sig i smørhullet lige imellem andre berømte cru'er som Asili og Montestefano. Markerne er perfekt beliggende på bjergskråninger med stenede jordbundsforhold som giver gode vækstbetingelser for vinhusets altoverskyggende hovedrue, Nebbiolo.

Giancarlo Rocca fremstiller udover to fremragende Barbaresco'er nogle af de mest klassiske Piemontesiske vine som Barbera, Dolcetto og Arneïs, men han producerer også en helt enestående Chardonnay på druer fra ca. 50 år gamle stokke. De seneste år har Giancarlo eksperimenteret en del med amfora-lagring, og har blandt andet fremstillet en hvidvin på Arneïs med navnet In Amphoris, og en rødvin på Nebbiolo, begge lagret i terracotta-amforaer.

Fælles for hele Ronchis produktion er, at alle vine er fremstillet af druer af den ypperste druekvalitet, og at der kun produceres ganske få flasker af hver vintype. Den samlede produktion løber op i ca. 30.000 flasker om året.

Det er et gennemgående tema i stilen, at vinene er intense og rige, med et stort lagringspotentiale, men også med en vis tilgængelighed, når de er unge.

Vi har importeret vinene fra Giancarlo Rocca siden 2006.