Menu

Arneïs "Bizzarro"

Arneïs "Bizzarro" 2018
Cascina Val del Prete

Varenummer : 04-000012A

Kun 10 tilbage

179,00 DKK

På lager

Sæt på huskeliste

Om vinen

Karakterfuld biodynamisk hvidvin fremstillet på Arneïs fra 20-30 år gamle stokke beplantet i ca. 250 meter over havet. Druerne håndhøstes medio september, hvorefter macerationen finder sted i 3-4 dage, mens fermentation finder sted i barriques. Vinen hviler på gæren 9 måneder, og den filtreres ikke.

Efter 9 måneders barriquelagring tappes den på flaske, hvor den får lov at sætte sig i 3 måneder, inden vinen bliver frigivet.

Bizzarro er en helt unik hvidvin, med stor personlighed og karakter. Det er en "vino naturale", dvs. den er fremstillet efter biodynamiske metoder, og stilen er ikke til at tage fejl af.

Farven er intens gylden, næsen er floral med noter af honning, mens smagen er fyldig med lang vedvarende eftersmag.

Der er produceret blot ca. 900 flasker af denne specielle hvidvin, og blot 240 flasker kommer til Danmark.

Bør serveres ved ca. 12° .


Specifikationer

Druesammensætning: 100% Arneïs

Lagring: 9 måneder på på barriques, 3 måneder på flaske.

Distrikt: Piemonte.

Alkohol: 14,5%.

Produktion: Ca. 900 flasker.

Information om producenten og øvrige produkter

 


Om producenten

Val del Prete betyder "Præstens dal", og navnet kommer af, at Biskoppen af Asti boede i området i midten af 1800-tallet. Op gennem årene frem til 1970´erne dyrkede man primært korn, grøntsager og frugter på ejendommen, men i 1977 købte Bartolomeo Roagna, og hans kone Carolina, Cascina Val del Prete.

Det første de gjorde, var at erstatte en del af kornafgrøderne med vinstokke. Stokkene blev beplantet på sydvendte skråninger i formationer der danner et fascinerende naturligt amfiteater. I dag er det den ene af deres to sønner, Mario Roagna, der viderefører familievirksomheden, og det er reelt også takket være Mario's evner i marken, at vinhuset i dag nyder den respekt, som det gør. Siden hen er Giovanni, Marios søn, kommet mere og mere ind i produktionen, og står til at overtage familieejendommen.

Mario Roagna´s meget ambitiøse arbejde har gjort, at Cascina Val del Prete igen og igen optræder blandt de mest hædrede producenter i bl.a. Gambero Rosso, men også internationalt, fx hos Robert Parker, nyder vinhuset stor anerkendelse. Cascina Val del Prete optræder således på Robert Parkers personlige Top 10 over foretrukne Piemonte-producenter - en stor cadeau til det arbejde Mario Roagna har lagt i projektet de seneste mange år, hvor han kompromisløst (og ud fra biodynamiske principper) gradvist har højnet niveauet.

Fra årgang 2013 er vinene økologisk certiceret.