Ikke på lager
Guido Rivella

Rivella, Montestefano '16

2016

Barbaresco fra en af det mest anerkendte cru'er, Montestefano, og i den helt fænomenale årgang 2016. Der produceres færre end 1.000 flasker af dette mesterværk. Abolut kultvin.

Pris
899,00  DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.500 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Rivellas top-Barbaresco, her i den fænomenale årgang 2016, måske den bedste nogensinde.

Vinen er fremstillet udelukkende på druer fra cru’en Montestefano i Barbaresco kommune, en af de absolut mest berømte cru’er i hele Barbaresco-distriktet. Flere producenter ejer hver en parcel af Montestefano-marken, og Rivella ejer 0,37 hektar beliggende stik sydvendt på den øvre del, lige nedenfor vingården.

Jordbunden er rig, dyb med højt indhold af ler og kalk. Druerne høstes ved håndkraft, og alkoholisk gæring og maceration finder sted på ståltank i ca. 25 dage med temperaturkontrol. Den malolaktiske gæring samt modning foregår i barriques i ca. 18 måneder, hvorefter vinen bliver tappet og får lov at sætte sig et par måneder inden frigivelsen.

Der produceres færre end 1.000 flasker årligt af dette vinøse mesterværk, som har et kæmpestort udviklingspotentiale. Vinen forener elegance og finesse med struktur og intensitet, sådan som store piemontesere kan det. Med tid i glasset åbnes der op for den komplekse næse, og noter af rose, viol, lakrids og råkakao træder frem. Frugten er kendetegnet ved kirsebær, lyse bær som fx jordbær, en anelse tranebær, blommeskind og en insisterende smagsintensitet. Tanninerne er kraftige, men fremstår godt integrerede og finkornede.

Med Montestefano skal man give sig tid. Tid til fordybelse, tid til at lade vinen udvikle sig i glasset, tid til stor nydelse.

Ilt vinen grundigt for at lade den åbne sig op, og nyd den i Bourgogne-glas ved ca. 17-18°.

Detaljer
LandItalien
OmrådeBarbaresco, Piemonte
ProducentGuido Rivella
Årgang2016
DruesortNebbiolo
Flaskestørrelse750 ml.
Alkohol14,5%
Lagring18 måneder på brugte barriques