Udsolgt
Guido Rivella

Rivella, Fausoni 2016

2016

Enkeltmarks-Barbaresco fra Guido Rivella, som var Gaja's winemaker gennem 46 år fra top-årgangen 2016. Så bliver det ikke meget større.

Pris
699,00 DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.500 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Denne Barbaresco er fremstillet på druer fra cru’en Fausoni, som er beliggende lige uden for byen Neive. 2016-årgangen har været længe ventet. Allerede under vores besøg i Barbaresco i efteråret 2016, blev vi klar over, at denne årgang ville gå hen og blive en af de allerstørste, ja måske den bedste nogensinde.

Fausoni er en anerkendt cru, hvoraf familien Rivella besidder i alt 0,7 hektar. Heraf er ca. 50% sydvendt og 50% vestvendt.

Jordbunden er ler- og kalkholdig med sandlag, der giver lidt blødere, elegante og krydrede vine. Druerne høstes ved håndkraft, og alkoholisk gæring og maceration finder sted på ståltank i 22-25 dage med temperaturkontrol. Den malolaktiske gæring samt modning foregår i barriques i 14-18 måneder, hvorefter vinen bliver tappet og får lov at sætte sig et par måneder inden frigivelsen.

Der produceres færre end 1.800 flasker årligt af denne klasse-Barbaresco, som i lighed med Rivellas øvrige vine, har et kæmpestort udviklingspotentiale. Vinen forener elegance og finesse med struktur og intensitet, sådan som store piemontesere kan det. Med tid i glasset åbnes der op for den komplekse næse, og noter af rose, viol, en del lakrids, urter og råkakao træder frem. Frugten er kendetegnet ved kirsebær, røde bær som fx jordbær, en anelse tranebær, blommeskind og en insisterende smagsintensitet. Tanninerne er ret kraftige, og fra denne cru måske en anelse mere rustikke, men fremstår alligevel godt integrerede, især efter noget tids flaskelagring.

Med Rivellas vine skal man altid give sig tid. Tid til fordybelse, tid til at lade vinen udvikle sig i glasset, tid til stor nydelse.

Ilt vinen grundigt for at lade den åbne sig op, og nyd den i Bourgogne-glas ved ca. 17-18°.

Detaljer
LandItalien
OmrådePiemonte, Barbaresco
ProducentGuido Rivella
Årgang2016
DruesortNebbiolo
Flaskestørrelse75 cl.
Alkohol14,5%
Lagring14-18 måneder på barriques