På lager
Guido Rivella

Rivella, Barbera d'Alba

2016

Kompleks og fadlagret barbera med utrolig høj kvalitet fra den tidligere winemaker hos Gaja. Druerne kommer fra enkeltmarken Cru Patricone.

Pris
199,00 DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.200 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Druerne til Rivellas Barbera'Alba kommer fra en 0,58 hektar østvendte mark i Cru Patricone.

Jordbunden er mere luftig og lettere end ved vinhusets øvrige markplaceringer, men den har stadig et højt indhold af ler og kalk.

Druerne høstes ved håndkraft, og alkoholisk gæring og maceration finder sted på ståltank i ca. 14 dage med temperaturkontrol. Den malolaktiske gæring samt modning foregår i barriques i ca. 6 måneder, hvorefter vinen bliver tappet og frigivet.

Den fremstår rubinrød i glasset, med den velkendte violette glød, i munden har den en robust varm fylde og et frisk syre-kick. Frugten er kendetegnet ved noter af kirsebær, blomme og lidt urter, men der sniger sig også nogle diskrete landlige, eller animalske, noter ind som fx stald, dyr.

Det er en vin, der med sin store frugt kan drikkes med fornøjelse ganske ung, men som også sagtens kan holde en årrække og bygge lidt mere kompleksitet på.

Barbera har generelt en ret alsidig anvendelsesprofil, og vinen kan derfor nydes fortrinligt til en lang række retter som fx pasta, sammenkogte retter, lyst og mørkt kød, ost m.fl.

Bør serveres ved ca. 16°.

Detaljer
LandItalien
OmrådePiemonte
ProducentGuido Rivella
Årgang2016
Flaskestørrelse75 cl.
Alkohol14%
Lagring6 mdr. på brugte barriques