Rivellas Barbaresco normale er fremstillet udelukkende på druer fra i alt 0,62 hektar marker fordelt på cru'erne Sorì Montestefano, Patricone og Bibinet, alle marker med eksponering mod syd-sydøst.
Jordbunden er på de sydvente parceller rig, dyb og med højt indhold af ler og kalk, mens den på de sydøst-vendte skråninger er lidt lettere. Druerne høstes ved håndkraft, og den alkoholiske gæring samt maceration finder sted på ståltank i ca. 20-22 dage med temperaturkontrol. Den malolaktiske gæring samt modning foregår i barriques i ca. 14 måneder, hvorefter vinen bliver tappet og får lov at sætte sig et par måneder inden frigivelsen.
Vinen forener elegance og finesse med struktur og intensitet, sådan som store piemontesere kan det. Med tid i glasset åbnes der op for den komplekse næse, og noter af rose, viol, lakrids og råkakao træder frem. Frugten er kendetegnet ved kirsebær, lyse bær som fx jordbær, en anelse tranebær, blommeskind og insisterende smagsintensitet. Sekundære noter som vanilje og chokolade, samt lette tertiære noter som sødmefuld tobak, sniger sig også ind. Vinen er saftig og en anelse lettere end storebroren "Montestefano", og tanninerne en anelse mere afdæmpede.
Man skal give sig tid til vinene fra Rivella. Tid til fordybelse, tid til at lade vinen udvikle sig i glasset, tid til stor nydelse.
Ilt vinen grundigt for at lade den åbne sig op, og nyd den i Bourgogne-glas ved ca. 17-18°.