Menu

Barbaresco Magnum (1,5 liter)

Barbaresco Magnum (1,5 liter) 2016
Guido Rivella

Varenummer : RIVBARMG16

Kun 11 tilbage

1.199,00 DKK

På lager

Sæt på huskeliste

Om vinen:

Rivellas Barbaresco normale i den absolutte topårgang 2016, måske den bedste nogensinde.

Vinen er fremstillet udelukkende på druer fra i alt 0,62 hektar marker fordelt på cru'erne Sorì Montestefano, Patricone og Bibinet, alle marker med eksponering mod syd-sydøst. Jordbunden er på de sydvente parceller rig, dyb og med højt indhold af ler og kalk, mens den på de sydøst-vendte skråninger er lidt lettere. Druerne høstes ved håndkraft, og den alkoholiske gæring samt maceration finder sted på ståltank i ca. 20-22 dage med temperaturkontrol. Den malolaktiske gæring samt modning foregår i barriques i ca. 14 måneder, hvorefter vinen bliver tappet og får lov at sætte sig et par måneder inden frigivelsen.

Vinen forener elegance og finesse med struktur og intensitet, sådan som store piemontesere kan det. Med tid i glasset åbnes der op for den komplekse næse, og noter af rose, viol, lakrids og råkakao træder frem. Frugten er kendetegnet ved kirsebær, lyse bær som fx jordbær, en anelse tranebær, blommeskind og insisterende smagsintensitet.  Sekundære noter som vanilje og chokolade, samt lette tertiære noter som sødmefuld tobak, sniger sig også ind. Vinen er saftig og en anelse lettere end storebroren "Montestefano", og tanninerne en anelse mere afdæmpede.

Man skal give sig tid til vinene fra Rivella. Tid til fordybelse, tid til at lade vinen udvikle sig i glasset, tid til stor nydelse.

Ilt vinen grundigt for at lade den åbne sig op, og nyd den i Bourgogne-glas ved ca. 17-18°.

 

Specifikationer: 

Druesammensætning: 100% Nebbiolo.

Lagring: 14 mdr. på brugte barriques, 2 mdr. på flaske.

Distrikt: Barbaresco, Piemonte.

Indhold: 1,5 Liter.

Alkohol: 14%.

Packaging: Leveres i 6 stk. karton.

Andre vine fra denne producent

 

Om vinhuset:

Det er ikke uden grund, at Guido Rivella høster lovord og rosende anmeldelser hos professionelle vinkritikere og passionerede aficionados. Manden har om nogen stjernestatus i Barbaresco, hvor han i næsten fem årtier var arkitekten bag vinene fra områdets vel nok mest berømte vinhus, Gaja.

Guido Rivella er født og opvokset i hjertet af Barbaresco-distriktet, praktisk talt i landhuset der tårner sig op over den berømte cru Montestefano. Han blev født i bygningen, der i dag rummer familiens lille 4-værelses agriturismo, som efterkommer af en fattig landbrugsfamilie. Mens hans forældre og bedsteforældre dyrkede flere forskellige former for afgrøder, så var det udelukkende vin Guido ville beskæftige sig med. Han uddannede sig derfor på den lokale skole for ønologi i Alba, og resten er historie.

Guido Rivella var Angelo Gajas højre hånd og vinhusets ubestridte chef-winemaker i 46 år. Han havde ansvaret for alle vinene, herunder produktionen i Toscana (Ca' Marcanda), helt frem til 2015, hvor han besluttede sig for at realisere sin livsdrøm; at fremstille vin i eget navn. Han startede sit projekt op i kælderen under Rivella-familiens gamle landhus og med druer fra familiens egne marker, som indtil da var blevet solgt til nogle af distriktets ypperste vinhuse, herunder netop Gaja.

Vinhuset drives i dag officielt i datterens navn, deraf kommer det juridiske firmanavn Azienda Agricola Silvia Rivella, men fra og med frigivelsen af årgang 2015 har vinene båret Guido Rivellas navn på etiketterne.

Den samlede produktion stammer fra ca. 3 hektar marker i de bedste terroirs beplantet med overvejende Nebbiolo (ca. 15-20% er Barbera). Druerne kommer fra cru’erne Sorì Montestefano, Patricone, Bibinet og Fausoni. De fleste stokke er beplantet i 1970’erne, men inden for de senere år har nye beplantninger fundet sted.

De år, hvor der er særligt gunstige vækst- og modningsbetingelser, kan den samlede produktion løbe op i maksimalt 12.000-13.000 flasker. Der er med andre ord tale om en yderst begrænset produktion.

Kvaliteten af vinene er ganske enkelt ubestridelig, og det giver vel næsten sig selv, at når en kapacitet i særklasse - som Guido Rivella - begynder at lave vin af druer i særklasse, fra terroirs i særklasse, ja... Så bliver vinene også i særklasse. Det er Nebbiolo-vine fra allerhøjeste hylde, der ikke alene smager fortræffeligt ved release, men som i dén grad har et enormt udviklingspotentiale. De forener en æterisk lethed og elegance med dyb aromatisk koncentration, energi og stærk mineralitet. Det er kort sagt kæmpe vine.

Da der er tale om en absolut nicheproduktion, og da der selvsagt kun kommer ganske få flasker til Danmark, kan vi desværre kun tilbyde begrænsede mængder.