Menu

Reuilly Blanc "Les Fossiles"

Reuilly Blanc "Les Fossiles" 2018
Denis Jamain

Varenummer : REU-LESFB18

159,00 DKK

På lager

Sæt på huskeliste

Om vinen:

Biodynamisk hvidvin fremstillet i Reuilly-distriktet, som er beliggende i det Centrale Loire, ikke ret langt fra distrikterne Sancerre, Pouilly-Fumé og Menetou-Salon. Reuilly er beliggende længst mod vest ift. de førnævnte distrikter, og Denis Jamains vingård befinder sig mere specifikt ca. 80 km vest for Sancerre, vel nok det mest kendte distrikt dem alle.

Les Fossiles Blanc er fremstillet udelukkende af Sauvignon Blanc druer fra et plot på ca. 3 hektar på bjergsiden Les Pierres Plates, med en hældningsprocent på gennemsnitligt ca. 20% og eksponering mod syd. Jordbundstypen er Kimmeridgian; en kombination af ler og kalksten og ikke mindst fossilerede havdyr, deraf navnet Les Fossiles. Druerne høstes ved optimal modenhed, og gæring finder sted i temperaturkontrolleret tank - ved lav temperatur - udelukkende i kraft af den naturligt forekommende gær.

Farven er let gylden med en lav intensitet, næsen er aromatisk og floral med noter af hvide blomster, citrus og friske urter som fx mentol. På paletten er vinen vanvittigt harmonisk og frisk, med et citrus-agtigt attack, mere aromatiske frugtaromaer på midtpaletten, mens afslutningen er et sandt trademark: mineralitet og saltede noter, en stenet fornemmelse; masser af sten og kalk. Kort sagt et meget kraftigt mineralsk aftryk, der virkelig sætter trumf på og giver en fantastisk længde på eftersmagen. Er man til Chablis, så er vinen her et fremragende alternativ, hvor man får en noget mere aromatisk profil indover den ret mineralske karakter.

Vinen fremstår flot balanceret og sammenhængende.

Prøv den fx til aperitif, fisk, skaldyr eller gedeost, og gerne serveres ved ca. 10-12°C i glas med indsnævrende munding.

Anbefalet drikkevindue for årgang 2018 er 2019-2025.

 

Specifikationer:

Druesammensætning: 100% Sauvignon Blanc.

Lagring: 6-12 måneder på ståltank.

Distrikt: Reuilly (Loire), Frankrig.

Alkohol: 12,5%.

Indhold: 0,75 liter.

Packaging: Leveres i 6 stk. karton.

Andre vine fra samme producent

 

Om producenten:

Domaine de Reuilly er beliggende i Loire ca. 80 km vest for byen Sancerre.

Jordtypen er Kimmeridgian, altså oprindelig havbund, hvorfor der er meget rige forekomster af fossilerede muslingeskaller og kalksten. Dette giver vinene et skarpt mineralsk, let salint, udtryk, sådan som vi også kender det fra de gode eksempler i Chablis og Sancerre. I Denis Jamains vine er der virkelig tryk på på dette udtryk!

Denis Jamain arbejder, i lighed med i Sancerre-distriktet, med Pinot Noir, Sauvignon Blanc, men dertil kommer en anelse Pinot Gris (til rosé). Alle vinene er både biodynamisk (Demeter, siden 2011) og økologisk (Veritas, siden 2007) certificerede og er fremstillet ud fra den største respekt til natur og menneske. Han tilgår winemaking ud fra et naturligheds-approach, så han benytter hverken tilsætning af kulturgær eller andre substanser, og benytter kun sulfitter i et absolut minimum. Hans målsætning er at fremstille vine der er autentiske, terroir- og drue-typiske, og som med finesse og aromaintensitet udtrykker det som appellationen Reuilly handler om.