Topvin fra vinhuset Rocca di Frassinello. En vin med stor koncentration, moden mørk frugt og en helt igennem flot balance mellem potens og elegance. Vinen har allerede opnået 92 points hos Robert Parker og to gange 3 glas i Gambero Rosso, og dette til trods for, at den kun har været i produktion siden årgang 2004.
Vinen lagrer 14 måneder på nye barriques af Limousin, Troncais, Allier og herefter 11 mdr. på flaske
Vinen bør iltes inden servering og nydes ved 18-20°.
Din Vinguide, august 2018: Fremragende Supertoscana, 92 points
"Stor, åben næse med masser af solbær og kirsebær. Friskhed og god intensitet i smagen, der bare danser over tungen. Frugten står herlig frisk og moden, men holdes i et jerngreb af syre/tannin strukturen. Det her taler Toscana. Drik 2018-2028."
Specifikationer
Druesammensætning: 60% Sangioveto, 20% Merlot, 20% Cabernet Sauvignon.
Hektarudbytte: 55 Hektoliter pr. hektar.
Lagring: 14 mdr. på nye barriques af Limousin, Troncais, Allier, 11 mdr. på flaske.
Distrikt: Maremma, Toscana.
Alkohol: 13,5%.
Om producenten
Inspireret af producenter som bl.a. Tenuta San Guido, der for alvor slog begrebet supertoscaner fast med den cabernet-baserede ”Sassicaia”, satte de to producenter sig det mål, at skabe en række vine i international klasse, hvor det bedste af to verdener forenes. De tre af vinene fremstilles på sangiovese, merlot og cabernet sauvignon, mens en har en lille andel Syrah og en anden er en fuldblods Merlot.
Som konsulterende ønolog har man ansat Lafite’s verdensberømte winemaker Christian Le Sommer, der løbende tilser produktionen.
Vingården er designet af Italiens nok mest anerkendte arkitekt, Renzo Piano, som har designet en meget spektakulær, nærmest amfiteater-lignende vinkælder.