Ikke på lager
Rocca di Frassinello

RdF, Rocca di Frassinello '12

2012

Chateau Lafite og Castellare i Toscana. Med vinhuset Rocca di Frassinello i Maremma frembringer de flotte vine på Cabernet Sauvignon, Merlot og Sangiovese med et internationt snit. Dette er topvinen fra vinhuset Rocca di Frassinello. 

Pris
699,00  DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.500 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Topvin fra vinhuset Rocca di Frassinello. En vin med stor koncentration, moden mørk frugt og en helt igennem flot balance mellem potens og elegance. Vinen har allerede opnået 92 points hos Robert Parker og to gange 3 glas i Gambero Rosso, og dette til trods for, at den kun har været i produktion siden årgang 2004.

Vinen lagrer 14 måneder på nye barriques af Limousin, Troncais, Allier og herefter 11 mdr. på flaske
Vinen bør iltes inden servering og nydes ved 18-20°.

Din Vinguide, august 2018: Fremragende Supertoscana, 92 points
"Stor, åben næse med masser af solbær og kirsebær. Friskhed og god intensitet i smagen, der bare danser over tungen. Frugten står herlig frisk og moden, men holdes i et jerngreb af syre/tannin strukturen. Det her taler Toscana. Drik 2018-2028.

Detaljer
LandItalien
OmrådeToscana
ProducentRocca di Frassinello
Årgang2012
DruesortCabernet Sauvignon, Merlot, Sangiovese
Flaskestørrelse750 ml.
Alkohol13,5%
Lagring14 måneder på nye barriques af Limousin, Troncais, Allier.

Rocca di Frassinello repræsenterer det første joint venture nogensinde mellem en fransk og italiensk producent på italiensk jord. De to producenter bag vinhuset er ingen ringere end nogle af de mest anerkendte i verden, nemlig Domaines Barons de Rothschild (Chateau Lafite) i Bordeaux og Castellare di Castellina i Chianti Classico.
 
Inspireret af producenter som bl.a. Tenuta San Guido, der for alvor slog begrebet supertoscaner fast med den cabernet-baserede ”Sassicaia”, satte de to producenter sig det mål, at skabe en række vine i international klasse, hvor det bedste af to verdener forenes. De tre af vinene fremstilles på sangiovese, merlot og cabernet sauvignon, mens en har en lille andel Syrah og en anden er en fuldblods Merlot.
 
Som konsulterende ønolog har man ansat Lafite’s verdensberømte winemaker Christian Le Sommer, der løbende tilser produktionen.
 
Vingården er designet af Italiens nok mest anerkendte arkitekt, Renzo Piano, som har designet en meget spektakulær, nærmest amfiteater-lignende vinkælder.

Toscana

Toscana er en region i det centrale Italien og strækker sig langs den vestlige kyst. Regionen kan inddeles i tre overordnede områder: det bjergrige Chianti i nord, det bakkede landskab i syd og det flade kystnære område. Den største drue her er Sangiovese, og området er kendt for vine som Brunello di Montalcino, Chianti Classico og Supertoscanerne, hvor Sangiovese får selskab af fine franske druer som Cabernet Sauvignon, Merlot mfl.