Ikke på lager
Rocca di Frassinello

Rocca di Frassinello, Poggio alla G. '19

2019

Chateau Lafite og Castellare i Toscana. Med vinhuset Rocca di Frassinello i Maremma frembringer de flotte vine på Cabernet Sauvignon, Merlot og Sangiovese med et internationt snit. "Poggio alla Guardia" er første skud på stammen.

Pris
179,00  DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.500 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Rocca di Frassinellos Maremma-vin Poggio alla Guardia er i lighed med mange af de største supertoscanere fremstillet på et blend af Merlot, Cabernet og Sangiovese (her Sangioveto som er en særlig klon fra Castellina).
Vinen lagrer 4 måneder på ståltank, herefter 4 måneder på flaske.

Druematerialet stammer fra stokke med en helt enestående stamtavle: i år 2000 beplantede man Cabernet- og Merlotstiklinger fra berømte Chateâu Lafite i Bordeaux, og Sangiovesestiklinger fra Castellare di Castellina i Chianti, altså fra to absolutte topproducenter i deres respektive terroir. Derfor har det genetiske grundlag for fremstilling af absolut topvin været til stede hos Rocca di Frassinello helt fra begyndelsen.

Poggio alla Guardia fremstår intens, med en fin mørk rød farve og en indsmigrende næse med moden sammensat frugt og interessante indtryk af bl.a. lakrids, mynte, krydderuter m.m. På palletten fremstår vinen fyldig, men samtidig med den kant der skal til for at være en god ledsager til kraftige retter.

Din Vinguide, august 2018: Fremragende Supertoscana, 91 points
"Dyb moden saft med noter af blommer, sorte kirsebær og brombær. (...) Står flot og ren i eftersmagen"

 

 

Detaljer
LandItalien
OmrådeToscana
ProducentRocca di Frassinello
Årgang2019
DruesortCabernet Sauvignon, Merlot, Sangiovese
Flaskestørrelse750 ml.
Alkohol14%
Lagring4 måneder på ståltank.

Rocca di Frassinello

Rocca di Frassinello repræsenterer det første joint venture nogensinde mellem en fransk og italiensk producent på italiensk jord. De to producenter bag vinhuset er ingen ringere end nogle af de mest anerkendte i verden, nemlig Domaines Barons de Rothschild (Chateau Lafite) i Bordeaux og Castellare di Castellina i Chianti Classico.
 
Inspireret af producenter som bl.a. Tenuta San Guido, der for alvor slog begrebet supertoscaner fast med den cabernet-baserede ”Sassicaia”, satte de to producenter sig det mål, at skabe en række vine i international klasse, hvor det bedste af to verdener forenes. De tre af vinene fremstilles på sangiovese, merlot og cabernet sauvignon, mens en har en lille andel Syrah og en anden er en fuldblods Merlot.
 
Som konsulterende ønolog har man ansat Lafite’s verdensberømte winemaker Christian Le Sommer, der løbende tilser produktionen.
 
Vingården er designet af Italiens nok mest anerkendte arkitekt, Renzo Piano, som har designet en meget spektakulær, nærmest amfiteater-lignende vinkælder.

Toscana

Toscana er en region i det centrale Italien og strækker sig langs den vestlige kyst. Regionen kan inddeles i tre overordnede områder: det bjergrige Chianti i nord, det bakkede landskab i syd og det flade kystnære område. Den største drue her er Sangiovese, og området er kendt for vine som Brunello di Montalcino, Chianti Classico og Supertoscanerne, hvor Sangiovese får selskab af fine franske druer som Cabernet Sauvignon, Merlot mfl.