På lager

Rdf. BaffoNero '12 100% Merlot, 3 Glas GR

Her er vinen der var på alles læber i journalistkredse som e.......
Pris
1.499,00  DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.500 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Her er vinen der var på alles læber i journalistkredse som en af de store nyheder i 2010. Vinen fik i sit debutår (2007) ganske uhørt både 3 glas i Gambero Rosso, 3 blå stjerner og "Il Sole" i Veronelli og blev af Luca Maroni hædret som "Bedste vin i 2010".

"Baffo Nero" er en fuldblods Merlot, en slags "italiensk Petrus", og er tiltænkt rollen som førsteudfordrer til det italienske vin-ikon Masseto fra Bolgheri-huset Tenuta dell'Ornellaia.

Vinen er i glasset dyb, mørk, intens rød. Bouqueten eksploderer nærmest med en vedvarende pallet af mørk frugt, især solbær og blåbær pakket ind i fine vanilje-aromaer. I munden er vinen usædvanlig "stor", nærmest cremet, og efterlader et afsluttende indtryk med hints af chokolade, tobak og kaffe. Enormt fyldig, men samtidig umanerlig rund og balanceret vin, der kommer utroligt tæt på perfektion.

"Baffo Nero" (sort overskæg) er kælenavnet på de lokale jagtledere der sender hundende afsted, når de traditonsrige vildsvinejagte finder sted i området. Merlot-marken, hvorfra druerne til vinen stammer, ligger blot få hundrede meter fra det sted, hvor mænd og hunde hvert år mødes for at udfordre vildsvinene i området.

Druesammensætning: 100% Merlot

Hektarudbytte: 22 hektoliter pr. hektar.

Produktion: ca. 3.000 flasker.

Lagring: 14 mdr. på nye barriques, 12 mdr. på flaske.

Distrikt: Maremma, Toscana.

Alkohol: 13,5%.

Packaging: Leveres i 3 stk. trækasse.

Detaljer
LandItalien
Flaskestørrelse750 ml.