Menu

Solveigs

Jens Heinemeyer: En mester i Pinot Noir

Første gang vi havde fornøjelsen af at møde winemaker Jens Heinemeyer fra det lille boutique winery Solveigs og ikke mindst smage hans Pinot Noir-vine, var vi solgt lige på stedet. Her var tyske Pinot-vine i en klasse, og med en meget distinkt territorial karakter, som vi kun sjældent havde set tidligere. Vine med elegance, raffinement, tekstur og perfekt harmoni - og ikke mindst med et rent frugtrigt udtryk; kort sagt verdensklasse!
Læs evt. René Langdahl Jørgensens (Gastro, Euroman m.fl.) beskrivelse nederst på denne side.
 
Alene præsentationen af vinene, hvor vi fik lejlighed til at teste potentialet ved også at smage 10-15 år gamle vine overbeviste os. Vinene fra Solveigs var så markante og rene i udtrykket, at vi ville sætte en ære i at importere og promovere vinene på det danske marked.

Vinhuset er beliggende i Geisenheim i Rheingau, ca. 70 km fra Frankfurt, mens markerne er beliggende i Pinot-byen Assmannshausen 10 km længere vest på langs Rhinen. Solveigs er ledet af Jens Heinemeyer, som sammen med et ungt crew står for alt lige fra kultivering til selve winemaking. Vinhusets stokke står beplantet udelukkende på de historiske "Assmannshäuser Steil"-marker som er kendte for deres høje indhold af rosa skifer - lokalt kendt som "Phyllit".
Se Jens Heinemeyer fortælle om jordbundstypen i videoen nedenfor.
 
Heinemeyer og co. fremstiller vine efter 100% naturlige principper; altså ingen kemi, hverken i mark eller kælder, absolut ingen tilsætning, end ikke gærkulturer, ingen enzymer, syre eller andre hjælpemidler. Produktionstilgangen kalder han "doven vinificering" eller "kontrolleret inaktivitet", hvilket principielt betyder, at vinen fremstilles med så lidt indgriben som overhovedet muligt. Vinene er derfor udelukkende resultat af naturen og i udtalt grad super terroir-drevne.

Produktionen er økologisk certificeret, om end der ikke skiltes med det på etiketterne.

 

 

René Langhdahl Jørgensen, Euroman 24. oktober 2014:

"Mikroproduktion! Phyllit er intro til Jens Heynemeiers ildsjælsprojekt i Rheingau. 08’eren er let ældet med figen, sidamo kaffe og apotekerskuffe. Heynemeiers spitzenwein er Koloss 2009 på den tidligt modnende précoce-klon, en bamse, overraskende varm og likorøs, mentol og boysenbær dominerer næsen, mens tungen krøller lystigt af syre og frugtsukker og slutter alt for heftigt. Midtimellem ligger Present, gastros udvalgtes ældste vin og en af smagningens bedste. Let kamfer, moden pinotnæse med læder og roser, varm tranebærte og tørrede blade. Finurlige grønne noter titter frem. Harmonisk smag, umiddelbart rar og cremet, men slutteligt med smertende mineralitet. Heynemeier laver naturvin, han kalder det kontrolleret inaktivitet. Mesterligt!"

10 vare(r)

10 vare(r)