Menu

Le Corgne

Når der går mode i vin

Andrea Formilli Fendi er søn af den verdensberømte modeskaber Franca Fendi og er en rigmand og entreprenør med mange projekter og engagementer i flere forskellige brancher. Fendi er bl.a. ejer af den verdensberømte café-/restaurantkæde "Florian" som har filialer i bl.a. Venedig og Firenze, og også den Tex Mex-orienterede restaurant "T-Bone Station", der har filialer i flere store italienske byer. Fælles for alle projekterne er, at han går kompromisløst og ihærdigt ind i dem - og alle har de det fælles mål, at de skal være unikke. Og det samme gælder naturligvis hans vinhus "Le Corgne" som er beliggende i det pittoreske landskab over Valfabbrica nær Perugia i "Italiens grønne hjerte", Umbria.

Vinhuset, der er beliggende i 700 meters højde, blev oprindeligt købt af Fendi-familien i begyndelsen af '90'erne, men først i 2005 tog Andrea Formilli Fendi beslutningen om at producere vin. Gården besidder i alt 35 hektar, hvoraf blot 6 hektar er beplantede med vin.

Andrea Formilli Fendi har hentet den kompetente wine maker Tiziano Vistalli ind som ansvarshavende for vinproduktionen, hvilket i sig selv borger for vin i topklasse. Der produceres i alt tre vine; en Sauvignon, en rød Umbria I.G.T. på Merlot, Sangiovse og Pinot Noir, samt en stor Pinot Noir-vin. Der produceres kun ganske få vine af hver type og kun ganske få kommer til Danmark årligt.

Fælles for vinene er, at de er ekstraktrige og koncentrede i stilen, men samtidig fantastisk harmoniske. Vinene henvender sig til samlere og entusiaster der ønsker udfordring og bekendtskab med store vine fra mindre kendte områder.

8 vare(r)

8 vare(r)