Menu

Cerbaia

Cerbaia

Imponerende opkomling med elegance og lethed

Da vi første gang mødte Elena Pellegrini i marts 2017, og smagte vinene fra Cerbaia, var vi ganske imponerede.

Med mere end 10 års samarbejde med Alessandro Mori og Il Marroneto i bagagen, skal der altså en del til at imponere os. Og der stod vi så - på noget så uromantisk som en international fagmesse kl. 10.00 en søndag formiddag - og fjernede smagen af hotellets morgenbuffet og Colgate med noget af det mest ædle Toscana kan præstere: Brunello di Montalcino.

Vi havde søgt længe, men var endnu ikke stødt på en producent, vi følte kunne træde ind i slipstrømmen af himmelstormeren Alessandro Mori - og måske som Il Marroneto - ville kunne fanges på vejen op mod den absolutte elite.

Cerbaia er som vi bedst kan lide det; klassisk, typisk og naturligt. Med fokus på frugtig elegance og en ballerinas lethed og med en fed streg under terroir og typicitet. Vinhuset dyrker udelukkende Sangiovese Grosso, blot 4,5 hektar, hvilket giver en samlet produktion på ca. 18.000 flasker årligt. Markerne er beliggende på nordsiden af Montalcino, med en nord-nordvestvendt eksponering og i ca. 400 meters højde. Jordtypen er primært den toskanske galestro, den stenede ler-, mergel- og kalkstensrige jordtype.

Azienda Agricola Cerbaia blev grundlagt i 1979 af landmanden Fabio Pellegrini, men først med årgangen 1985 begyndte man at lave vin på gården (2.800 flasker blev det til). Sidenhen er porteføljen blevet udvidet med en Rosso di Montalcino og en Brunello di Montalcino Riserva.

Alle tre vine fremstilles efter samme fremgangsmåde: Selve vinifikationen i temperaturkontrollerede ståltanke, herunder også malo, og efterfølgende lagring på store fade samt flaske.

Der er således en rød tråd i stilen fra vin til vin.

2 vare(r)

2 vare(r)