Sincope

Sincope

Sincope; jazzede Piemonte-vine

Manden bag Sincope er Mauro Bettoni (t.v. på billedet), en intellektuel ung Bergamasco (fra Bergamo i Norditalien) med en brændende passion for stor vin. Vi har lært Mauro at kende gennem vores mange års arbejde med italiensk vin, og gennem den dygtige winemaker Tiziano Vistalli (t.h. på billedet) som er Mauros halvbror.

Mauro arbejder til daglig som lokal vinleverandør i Bergamo, hvor han distribuerer vine fra det meste af Italien, men også klassiske franske vine, til de lokale restauranter og vinbarer. Mauro er den lidt nørdede, lidt introverte, generte, men meget dygtige vin-aficionado, der har gjort sin store interesse og lidenskab for kvalitetsvin til sin levevej. Han er en teknisk dygtig smager med stort udsyn, også ift. vinverdenen udenfor Italien - ikke noget vi ser ret ofte hos de italienske producenter.

Hos de fleste der arbejder professionelt med vin, opstår der på et tidspunkt et ønske om en dag at få mulighed for at fremstille sin egen vin. Dette er også tilfældet for Mauro Bettoni, som med Sincope har kastet sig ud i realiseringen af dén drøm.

Sincope er et vinprojekt, hvor han forener to af hans store lidenskaber: vin og musik. Helt fra begyndelsen af, har han været dybt fascineret af Langhe (i Piemonte), som så mange andre, herunder os selv, for de fantastiske, store, autentiske vine. Et distrikt hvor terroir’ets udtryk, typiciteten og autenticiten spiller en nøglerolle. Derfor er Mauro gået sammen med en producent i Barolo-kommunen La Morra (Enzo Boglietti) og en producent i Barbaresco (Ronchi), hvoraf han har købt såvel druer som adgang til produktionsfaciliteterne, så han kan lave sin egen lille (boutique-) produktion af nogle klassiske Piemonte-vine: en Barolo, en Langhe Rosso og en Langhe Bianco.

Sincope er inspireret af musikken. En synkope er termen for rytmiske forskydninger i en melodi eller i en grundrytme. Mauro dedikerer vinene til musikken, og hver enkelt af de tre vine anbefales til specifikke numre af jazzmusik, som for ham indfanger stemningen og mood'et der vil passe bedst til den enkelte vintype.

Vinene produceres med terroir’et for øje. Der anvendes kun naturens egne forekomster af gær, ingen klaring eller filtrering for de røde, og kun meget let klaring for den hvide.

Der er produceret blot 6.000 flasker i alt af Sincope-serien.

Vis som Gitter Liste

1 vare

Faldende orden
pr. side