Menu

Guido Rivella

Guido Rivella

Eksklusive vine fra Gaja's ønolog gennem 46 år

Det er ikke uden grund, at Guido Rivella høster lovord og rosende anmeldelser hos professionelle vinkritikere og passionerede aficionados. Manden har om nogen stjernestatus i Barbaresco, hvor han i næsten fem årtier var arkitekten bag vinene fra vel nok områdets mest berømte vinhus, Gaja.

Guido Rivella er født og opvokset i hjertet af Barbaresco-distriktet, praktisk talt i landhuset der troner over den berømte mark Montestefano. Han blev født i bygningen der i dag rummer familiens lille 4-værelses agriturismo, som efterkommer af en fattig landbrugsfamilje. Mens hans forældre og bedsteforældre dyrkede flere forskellige former for landbrug, så var det udelukkende vin Guido ville beskæftige sig med. Han uddannede sig derfor på den lokale skole for ønologi i Alba, og resten er historie.

Guido Rivella var Angelo Gajas højrehånd og vinhusets ubestridte chef-winemaker 46 år. Han havde ansvaret for alle vinene, herunder dem i Toscana, helt frem til 2015, hvor han besluttede sig for at realisere sin livsdrøm; fremstille vin i eget navn. Han startede dermed sit eget projekt op i Rivella-familiens gamle landhus og med druer fra familiens egne marker, som hidtil var blevet solgt til andre vinhuse i området, herunder netop Gaja.

Vinhuset drives i dag i datterens navn, deraf navnet Silvia Rivella.

I dag består hele ejendommen af ca. 2,5 hektar beplantet med overvejende nebbiolo (20% er barbera), fordelt på cru’erne Sorì Montestefano, Patricone og Bibinet. De fleste stokke er beplantet i 1970’erne, men inden for de senere år har der fundet rebeplantninger sted.

Når produktionen er oppe i fulde omdrejninger, vil den samlet løbe op i ca. 12.000 flasker årligt.

Det giver næsten sig selv, at når en kapacitet i særklasse, som Guido Rivella, begynder at lave vin af druer i særklasse, fra marker i særklasse, ja... Så bliver vinene også i særklasse. Og det er vine med et stort udviklingspotentiale.

Da produktionen er meget lille, og der kun kommer få flasker til Danmark, kan vi desværre kun tilbyde begrænsede mængder.

12 vare(r)

12 vare(r)