Menu

Barolo

Barolo

Barolo: Kongernes vin, Vinenes konge!

Barolo er et af verdens mest berømte vindistrikter. Og bestemt ikke uden grund.
Barolo-distriktet ligger i Piemonte i Nordvestitalien, i det "paraply-distrikt" der også kendes som le Langhe i den sydvestlige del af Piemonte. Selve produktions-zonen befinder sig blot 3 km sydvest for Barbaresco, den anden store Nebbiolo-appellation, og er kun adskilt fra Barbaressco af Diano d'Alba og alle Dolcetto-markerne midt i skellet.

Vine som bærer navnet Barolo, og evt. tillægsnavn fra en cru, skal alle være fremstillet af druer fra godkendte marker indenfor den demarkerede produktionszone. De skal være fremstillet på 100% Nebbiolo, en af verdens absolut fornemmeste druer som, når de behandles ordentligt, kan frembringe nogle af de mest komplekse og raffinerede vine, som regel med et uhyre stort lagringspotentiale. Produktionen skal leve op til nogle strenge regler i forhold til høstudbytter og lagringstider, så en Barolo vil altid være blevet lagret minimum 38 måneder, inden den kan frigives - heraf skal de 18 måneder som minimum have været på fad. Det samlede minimum på 38 måneders lagring, betyder ikke nødvendigvis kun 38 måneder! Mange producenter foretrækker at lade vinene ligge yderligere, og ligger den i minimum 60 måneder, kan den klassificeres som Riserva.

De mest berømte kommuner tæller La Morra, Barolo, Castiglione Falletto, Monforte d'Alba samt Serralunga d'Alba, men også kommunerne Verduno, Novello, Grinzane Cavour, Cherasco, Roddi samt Diano d'Alba tæller med. Dermed tæller hele Barolo-distriktet i alt 11 kommuner. Men det er relevant at pointere, at de bedste eksempler kommer fra de førstnævnte fem.

Områdets topproducenter tæller berømte navne som Gaja, Conterno, Scavino, Michele Chiarlo, Voerzio, Mascarello, Giacosa, Altare, Scavino, Vietti, Sandrone m.fl., men der findes et væld af mindre kendte tophuse.

Vi importerer Barolo fra Michele Chiarlo og Camerano.

 

19 vare(r)

19 vare(r)