Menu

Massimago

Massimago

Elegante Valpolicella-vine fra "Rising Star", Camilla Rossi Chauvenet 

I dalen Mezzane i Valpolicella-distriktet finder man vinhuset Massimago. Der er blevet dyrket vin på markerne siden 1883, men vinene i dag er resultatet af den nuværende ejers visioner og hårde arbejde.

Camilla Rossi Chauvenet er ud af en advokat-familie, og det stod bestemt ikke skrevet i stjernene, at hun en dag skulle blive vinbonde. Men hendes mormor boede på ejendommen Massimago, omkranset af de skønneste vinmarker som dog var forpagtet ud til det lokale kooperativ. I i 2003 besluttede Camilla Rossi Chauvenet sig for at springe ud i vinproduktion, da hendes mormor ønskede at forlade ejendommen. Camilla overtog bygninger og marker og uddannede sig samme år som agronom ved universitetet i Padova. Hun har siden hen bygget videre på sit vinteoretiske fundament ved at supplere med et speciale i planteavl på universitetet i Madrid og ønologi på universitetet i Montpellier.

Navnet "Massimago" kommer af den latinske frase Maximum Agium, der betyder det højeste niveau af velbefindende, hvilket Camilla ønsker at formidle gennem vinen til vinelskere verden over. Huset råder over 28 hektarer beliggende mellem 150 og 300 meter over havets overflade. Jordbundener rig på forsiler, kalsksten og småsten.

Massimago fremstiller en række af de klassiske Valpolicella vine som Ripasso og Amarone, såvel som den hvide Garganega og en mousserende rosé på Corvina. Vinhuset er siden 2014 økologisk certificeret, og produktion løber op i ca. 70.000 flasker årligt.

Stilen i vinene fra Massimago er frisk, elegant og imødekommende, tydeligt funderet i typiciteten i Valpolicella. Camilla Rossi Chauvenet arbejder 100% økologisk i mark, såvel som i kælderen og benytter ingen mikrofiltrering eller anden "manipulation" i kælderarbejdet. Smagsoplevelsen fremstår ren og klar fordi, udtrykket kun afspejler druerne, klimaet og jordbunden.

7 vare(r)

7 vare(r)