Menu

Massimago

Massimago

Elegante Valpolicella-vine fra "Rising Star", Camilla Rossi Chauvenet 

I Mezzane-dalen - den næstsidste dal i Valpolicella-distriktet, når man bevæger sig østpå - finder man, smukt beliggende, op ad skråningen, dér blandt de terrasserede vinmarker, det kombinerede vinhus og boutique resort, Massimago.

Winemaker og ejer, Camilla Rossi Chauvenet, er ud af en advokat-familie, og det stod bestemt ikke skrevet i stjernene, at hun en dag skulle blive vinbonde. Men i 2003 besluttede hendes aldrende mormor, som indtil da havde boet på ejendommen og indtil da bortforpagtet driften af markerne ud til det lokale kooperativ, sig for at flytte til en mere seniorvenlig bolig. Camilla Rossi Chauvenet besluttede sig for at benytte mulighede og springe ud i vinproduktion, og umiddelbart efter overtog hun bygninger og marker og påbegyndte samme år uddannelse til agronom ved universitetet i Padova. Hun byggede siden hen videre på sit vinteoretiske fundament ved at supplere med et speciale i planteavl på universitetet i Madrid og ønologi på universitetet i Montpellier.

Der er blevet dyrket vin på markerne omkring Massimago siden 1883, men vinene i dag er resultatet af den nuværende ejers visioner og hårde arbejde.

Navnet "Massimago" kommer af den latinske frase Maximum Agium, der betyder det højeste niveau af velbefindende, hvilket Camilla ønsker at formidle gennem vinen til vinelskere verden over. Huset råder over 28 hektarer beliggende mellem 150 og 300 meter over havets overflade. Jordbunden er rig på fosiler, hvide kalsksten og småsten.

Massimago fremstiller en række af de klassiske Valpolicella vine som Ripasso og Amarone, såvel som den hvide Garganega og en mousserende rosé på Corvina. Vinhuset er siden 2014 økologisk certificeret, og produktion løber op i ca. 70.000 flasker årligt.

Stilen i vinene fra Massimago er frisk, elegant og imødekommende, tydeligt funderet i typiciteten i Valpolicella. Camilla Rossi Chauvenet arbejder 100% økologisk i mark, såvel som i kælderen og benytter ingen mikrofiltrering eller anden "manipulation" i kælderarbejdet. Smagsoplevelsen fremstår ren og klar fordi, udtrykket kun afspejler druerne, klimaet og jordbunden.

7 vare(r)

7 vare(r)