Menu

Le Corgne

Ambitiøst anlagt projekt i et af de højstbeliggende områder i Umbrien

Andrea Formilli Fendi er søn af den verdensberømte modeskaber Franca Fendi og er en rigmand og entreprenør med mange projekter og engagementer i flere forskellige brancher. Fendi er bl.a. ejer af den verdensberømte café-/restaurantkæde "Florian" som har filialer i bl.a. Venedig og Firenze, og også den Tex Mex-orienterede restaurant "T-Bone Station", der har filialer i flere store italienske byer. Fælles for alle projekterne er, at han går kompromisløst og ihærdigt ind i dem - og at de alle har det fælles mål, at de skal være unikke. Og det samme gælder naturligvis hans vinhus "Le Corgne" som er beliggende i det pittoreske landskab over Valfabbrica nær Perugia i "Italiens grønne hjerte", Umbria.

Vinhuset, der er beliggende i 700 meters højde, blev oprindeligt købt af Fendi-familien i begyndelsen af '90'erne, men først i 2005 tog Andrea Formilli Fendi beslutningen om at producere vin. Gården besidder i alt 35 hektar, hvoraf blot 7 hektar er beplantede med vin. Alle vine fremstilles økologisk og med afsæt i biodynamiske principper, og fra 2020-årgangen vil vinene være certificerede økologiske.

Andrea Formilli Fendi har hentet den kompetente winemaker og konsulent, Tiziano Vistalli, ind til overordnet at tilse vinproduktionen, hvilket i sig selv borger for vin i topklasse, men han har derudover tilknyttet den karismatiske tyske winemaker, Martin Frolich, som har sin daglige gang i vinhuset.

Der produceres i alt tre vine; en 100% Sauvignon Blanc, to røde, en hvid og en rosé - alle Umbria I.G.T.-klassificeret og som alle er blends, samt en stor Pinot Noir-vin. Der er en yderligere Pinot Noir på vej, som fremstilles med burgundisk forbillede. Der produceres kun ganske få vine af hver type og kun ganske få kommer til Danmark årligt.

Fælles for vinene er, at de er intense i stilen, men samtidigt meget harmoniske. Vinene henvender sig til samlere og entusiaster der ønsker udfordring og bekendtskab med store vine fra mindre kendte områder, og som gerne vil være med tidligt på rejsen mod stjernehimlen.

 

Hør winemaker Martin fortælle om sit plantearbejde i videoen fra vores kundetur i maj 2018:

4 vare(r)

4 vare(r)