Le Corgne

Le Corgne

Ambitiøst anlagt projekt i et af de højstbeliggende områder i Umbrien

Vinhuset Le Corgne er beliggende i ca. 700 meters højde i det pittoreske landskab i bjergene over byen Valfabbrica (Perugia-provinsen, Umbrien). Vinhuset, der igennem mange år reelt var en øde landejendom, og som siden 1990'erne blev anvendt som refugium af den verdensberømte modeskaberfamilie, Fendi, blev i 2005 omdannet til mikrovineri af Andrea Formilli Fendi.

Andrea er søn af Franca Fendi, grundlæggeren af Fendi-brandet, og er serieiværksætter med engagement i et utal af projekter i flere forskellige brancher. Han bar i mange år rundt på en vision om at omdanne familiens ejendom i de smukke omgivelser til en vingård med en selektiv produktion af få, men virkelig store vine. Andrea skulle bruge både penge og know-how for at lykkes med projektet, det var han klar over. Pengene havde han selv, men know-how skulle han ud at finde. Efter at have forhørt sig rundt omkring i branchen, hentede han den kompetente winemaker og konsulent, Tiziano Vistalli, ind til at supervisere i produktionen. Senere blev den karismatiske tyske winemaker, Martin Frolich, der har sin baggrund i biodynamisk vindyrkning, hentet ind, og i dag er det Martin der til dagligt har ansvar for mark og kælder.

Le Corgnes landareal strækker sig over i alt 35 hektar, men blot 7 hektar er beplantede med vin. Arealet strækker sig over et ubeskriveligt smukt landskab med bjergskråninger, dale, skove og vinmarker beliggende i en nærmest uspoleret, afsondret og fredfyldt afkrog, hvor ingen andre før har kastet sig ud i vinproduktion, og hvor betingelserne for optimal biodiversitet er til stede.

Der produceres pr. 2019 i alt otto vine: to på 100% Sauvignon Blanc, to på 100% Pinot Noir, og derudover to røde cuvées, en hvid cuvée og en rosé-cuvée - alle Umbria I.G.T.-klassificerede. Der produceres kun ganske få flasker af hver type, og kun ganske få kommer til Danmark årligt. Druerne dyrkes økologisk og med afsæt i biodynamiske principper, og de fleste vine vil fra 2020-årgangen være øko-certificerede.

Fælles for vinene er, at de er intense i stilen, men samtidigt meget harmoniske. Vinene henvender sig til samlere og entusiaster der ønsker at stifte bekendtskab med store vine fra mindre kendte områder, og som gerne vil være med tidligt på rejsen mod stjernehimlen. Fendis vine har på rekordtid opnået fine wine status på det italienske hjemmemarked med salgspriser på fx Pinot Noir-vinen PNTN på helt op til 80-100 € pr. flaske i de lokale enoteche (vinbutikker).

Vi har et personligt og tæt forhold til personerne bag Le Corgne, og vi har været med siden den allerførste flaske blev tappet. Derfor nyder vi også stor goodwill hos dem, hvorfor det fortsat er muligt for os at tilbyde vinene til nogle ret attraktive priser ift. markedsniveauet. 

 

Hør winemaker Martin Frolich fortælle om sit plantearbejde i videoen fra vores kundetur i maj 2018: