Menu

Il Marroneto

Il Marroneto

Passion og tradition hos en af de bedste i Montalcino

Il Marroneto er et lille vinhus med en samlet produktion på ca. 35.000 flasker årligt drevet med stor passion af den ambitiøse og karismatiske winemaker, Alessandro Mori. Vinhuset er beliggende lidt udenfor den idylliske Montalcino-by, på den nordlige side af Montalcino-bjerget. Fra terrassen har man frit udsyn til Sienas tårne i det fjerne.

År efter år frembringer Il Marroneto traditionelle Brunello di Montalcino og frugtige Rosso di Montalcino på højeste niveau, som vinhuset har gjort det med dets klassiske Brunello’er de seneste 25 år. Alessandro Mori’s respekt for terroirets særegenhed viser sig tydeligt i hans vine, som er tro mod den tradition og jord, hvori en af Italiens mest ædle vine har sin oprindelse. Il Marroneto er at betragte som et ærketraditionelt Brunello-hus, der tilhører den absolutte elite i Montalcino.

Produktionen er oldshool og organisk funderet, med inspiration hentet i Rudolph Steiners principper for biodynamik; der anvendes ingen kemi i mark eller kælder, vinene spontangærer udelukkende, der anvendes ingen temperaturkontrollerede tanke, der anvendes kun sulfitter i uhyre begrænsede mængder (ved aftapning), og vinene er hverken klarede eller filtrerede. 

Topvinen "Madonna delle Grazie" sælges også i forsalg, og er som regel udsolgt før den lander på lager hos os.
Skriv derfor til os på distinto@distinto.dk, hvis du ønsker at blive skrevet på vores forsalgsliste og få muliged for at slå til, når vinen udbydes.

 

Få et glimt af udsigten fra Il Marroneto i videoen fra vores kundetur i maj 2018:


 

100 points af Robert Parker

Årgang 2010 er en stor årgang i Montalcino, og det gælder ikke mindst for Il Marronetos topvin, Brunello di Montalcino "Madonna delle Grazie", som Robert Parkers The Wine Advocate gav de maksimale 100 points - som kun den 5. italienske vin i historien. Årgang 2012 fulgte op med 99 points, og gennemsnitlig bedst anmeldte Brunello blandt alle internationale topanmeldere. Wine Enthusiast kårede i december 2017 desuden Il Marroneto Brunello di Montalcino "Madonna delle Grazie" 2012 som 12. bedste vin i verden!

Det store opmærksomhed har for alvor fået anmeldere og vininteresserede verden over til at få øjnene op for Il Marronetos suveræne vine, og gjort Alessandro Mori til en både holden og meget travl vinbonde.

Som Alessandros samarbejdspartnere gennem mere end 13 år, er vi meget glade på hans vegne over de flotte anmeldelser og naturligvis stolte over at kunne præsentere hans vin i Danmark.

8 vare(r)

8 vare(r)