Menu

San Polino

San Polino

Biodynamisk, small-scale Brunello af højeste kvalitet

San Polino er ejet og drevet af parret Luigi "Gigi" Fabbro og britiske Katia Nussbaum, som siden 2001 har fremstillet vin ud fra devisen: Vi laver vinen først, og finder ud af hvordan vi sælger den bagefter. Der er med andre ord fokus på autencitet hos San Polino, som var det første certificerede økologiske vinhus i Montalcino, og i dag fremstiller Rosso di Montalcino og Brunello de Montalcino efter biodynamiske principper.

Luigi har foruden en baggrund i kemi og computervidenskab, studeret biodiversitet i Amazonasjunglen, hvilket måske kan forklare parrets tro på naturlige processer i vinfremstillingen. Gigi og Katia blander sig så lidt som muligt i de naturlige processer i marken, såvel som i kælderen, og sørger i stedet for at give naturen de bedst mulige betingelser. Den naturlige proces betyder, at vinene udvikler individuelle udtryk, som repræsenterer regionen, terroir og årgang. Det er vine med dybde, kraft og en flot ekspressiv kompleksitet.

San Polino ligger i 400-450 meters højde, sydøst for Montalcino nær Castelnuovo dell'Abate i Val d'Orcia og råder over ca. tre hektarer vinmarker foruden halvanden hektar oliven. Vinmarkerne ligger på sydvendte skråninger ned mod floden Ribusuoli, og får derfor masser af sol, mens jordbundens sammensætning giver en fin balance mellem effektiv dræn og god fugtighed.

Der dyrkes udelukkende den lokale druesort Sangiovese Grosso, som tilses, beskæres og plukkes primært ved håndkraft. I kælderen benyttes en naturlig gæringsproces sat igang af lokale gærkulturer, og da Gigi er en idérig mand, fremstillede parret sågar tre forskellige Brunelloer i årgang 2012 med hver sin gærkultur, for på den måde at vise og lege med gærens indflydelse.

Vinene lagres på store træfade af slovensk eg, der indeholder mellem 2600 og 3800 liter. Ud over en smuller sulfitter tilsættes kun passionen for god vin under fremstillingen.

5 vare(r)

5 vare(r)