Denis Jamain

Denis Jamain

Loires velbevarede hemmelighed

Endelig... Efter 3 års tøven tog vi os endelig sammen og besluttede i februar 2019 at tage springet og indgå aftale med karismatiske Denis Jamain fra Domaine de Reuilly hører til i Loire-regionen, ca. 80 km vest for byen Sancerre.

Det var tredje gang, at vi på Millésime Bio, var forbi Denis’ bord, og det var ligeledes tredje gang, at vi blev dybt, dybt imponerede over hans vine. Vinene har et vanvittigt saftspændt udtryk, de er båret af en knitrende mineralitet og en elegance der bare siger spar to. De er præcise, vinøse og har en intensitet - til trods for deres ellers meget æteriske udtryk - som virkelig sætter tryk på smagen. Jordtypen er Kimmeridgian, altså oprindelig havbund, hvorfor der er meget rige forekomster af fossilerede muslingeskaller og kalksten. Dette giver vinene et skarpt mineralsk, let salint, udtryk, sådan som vi også kender det fra de gode eksempler i Chablis og Sancerre. I Denis Jamains vine er der virkelig tryk på på dette udtryk!

Denis Jamain arbejder, i lighed med i Sancerre-distriktet, med Pinot Noir, Sauvignon Blanc, men dertil kommer en anelse Pinot Gris (til rosé). Alle vinene er både biodynamisk (Demeter, siden 2011) og økologisk (Veritas, siden 2007) certificerede og er fremstillet ud fra den største respekt til natur og menneske. Han tilgår winemaking ud fra et naturligheds-approach, så han benytter hverken tilsætning af kulturgær eller andre substanser, og benytter kun sulfitter i et absolut minimum. Hans målsætning er at fremstille vine der er autentiske, terroir- og drue-typiske, og som med finesse og aromaintensitet udtrykker det som appellationen Reuilly handler om.

Og han lykkes med det. Rigtig godt endda. Vi er vilde med hans stil, vi er vilde med hans vine!