Menu

La Pousse d'Or

La Pousse d'Or

Raffineret Bourgogne fra historisk producent

Historien kender Domaine de la Pousse d’Or helt tilbage fra 1100-tallets Volnay (Côte de Beaune), hvor det oprindeligt blev kaldt Bousse d’Or, eller ”Gylden Jord”, men over tid udviklede ordet sig til det nuværende navn. I det 18. århundrede var domainet en del af et større vinhus, der inkluderede navne som Romanée-Conti og Clos de Tart.

Ovenpå en årrække med faldende kvalitet, genopstod La Pousse d’Or i 1964 under en ny ejer. Det var den i dag legendariske Gérard Potel, der gennem giftermål sikrede sig ejerskabet af det tidligere så berømte vinhus. Potel ejede i forvejen områder i Volnay, som nu blev sammenlagt med La Pousse d’Or. På grund af Potels dedikerede indsats rejste vinhuset sig til fordums højder og tegner sig den dag i dag som et domaine, der leverer prestige-vine, begærede af samlere og nydt af vinelskere overalt.

Den nuværende ejer og winemaker hedder Patrick Landanger, som overtog La Pousse d’Or efter Gérard Potel afgik ved døden i 1997. De første par år fokuserede Landanger på at opkøbe parceller, dels for at udvide i Volnay, men han føjede også parceller i Côte de Nuits til domainet. Landanger indførte den raffinerede stil, La Pousse d’Or er kendt for i dag.

I dag råder Domaine de la Pousse d’Or over i alt 46 hektarer og fremstiller omkring 90.000 flasker vin. Størrelsen til trods insisterer Patrick Landanger på organiske dyrkningsmetoder og benytter biodynamiske principper i markerne, ligesom alle vinene er ufiltrerede og gennemgår ingen klaringsproces.

Druerne høstes og sorteres ved håndkraft og gæringen igangsættes med brug af lokale gærkulturer i temperaturkontrollerede tanke. Lagring sker på egetræsfade, hvoraf omkring 30% er nye. Afhængig af årgang og vintype ligger vinene typisk mellem 15 og 18 måneder før de hældes på flaske uden brug af pumper.

La Pousse d’Or fremstiller blandt andet flere Volnay 1er Cru’er, en Corton-Clos du Roi Grand Cru, Santenay 1er Cru, Pommard 1er Cru og to Chambolle-Musigny 1er Cru’er.

4 vare(r)

4 vare(r)