På lager
Graziano Prà

Graziano Prà, Valpolicella 2020 ØKO

Mineralsk, elegant Valpolicella med imponerende ren frugtstil og vibrerende syre...

Pris
189,00 DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.200 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Graziano Prà Valpolicella 2020 Økologisk

Valpolicella Morandina er en meget elegant og finesserig vin fremstillet på Corvina, Corvinone, Rondinella og Oseleta. Markerne er sydøsteksponerede og beliggende i ca. 450 meters højde i Illasi-dalen, hvor jordbunden er ret mergel- og kalkholdig. Derfor er elegance, syre og mineralitet nøglebegreber der går igen.

Druerne dyrkes efter naturlige principper, dvs. uden brug af kemi eller hjælpemidler, og vinhuset er økologisk certificeret. Stokkene har en gennemsnitlig alder på ca. 15-20 år, og udbyttet er ca. 40 hektoliter pr. hektar. Der høstes (udelukkende manuelt) i medio oktober. Druerne er afstilkes og presses, hvorefter maceration finder sted i ca. 15 dage i vertikal ståltank. Malolaktisk gæring finder sted i 20 hektoliters træfade.

Vinen fremstår i glasset med en rubinrød farve med et violet skær og med medium intensitet. Næsen er ekspressiv med flot frugt og en krydret note i form af en anelse peber, delikate urter, men også et væsentlig mineralsk udtryk. Aromaprofilen er kendetegnet ved friske røde kirsebær, solbær, og hindbær. I munden er vinen medium fyldig, med frisk og saftig frugt og klare mineralske noter. Vinen har en markeret syre, der giver friskhed, mens tanninerne er medium med relativ finkornet struktur.  

Vinen er velegnet til retter baseret på både lyst kød, fx svin, og rødt kød, dog ikke alt for kraftige retter. Vinen kan med fordel nydes til pasta- eller risottoretter med kød eller kraftfuld ost.

Bør serveres ved ca.16°.

Detaljer
LandItalien
OmrådeValpolicella
ProducentGraziano Prà
DruesortCorvina, Corvinone, Rondinella
Flaskestørrelse75 cl.
Alkohol12,5%
Lagring20 hektoliters fade.
Vi fandt andre produkter du måske kan lide!