På lager
Graziano Prà

Graziano Prà, Soave Classico, "Monte Grande" 2020 ØKO

2020

Ikonisk Soave som i mange år har været anerkendt som en af de absolut største vine i området...

Pris
259,00 DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.200 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Graziano Prà, Soave Classico 'Monte Grande', 2020 Økologisk

Monte Grande er den ikoniske enkeltmarks-Soave fra Graziano Prà, deres "Cru" om man vil. Den er fremstillet på 70% Garganega og 30% Trebbiano di Soave (samme sort som Verdicchio) og dyrket på vulkansk jord. Markerne er sydøsteksponerede og beliggende i ca. 150 meters højde.

Vinen fremstår i glasset med en intens gulgrøn farve. Næsen intens med noter af gule modne æbler, modne ferskner, eksotisk moden stenfrugt og gule citrusfrugter. Den byder også på et let krydret præg med noter af let tørret lavendel og medicinske urter. I munden er vinen fyldig, med god friskhed, saftigt bid og en dybtliggende mineralitet. Eftersmagen har trademark-noter af sød mandel.  

Vinen er ideel til skalddyr og fisk, men er også god til lyst kød og charcuteri som parmaskinke. Prøv den også til medium modne oste som fx. Robiola, Monte Veronese eller den danske Havgus. Bør serveres ved ca. 8-10°.

Druerne dyrkes efter naturlige principper, dvs. uden brug af kemi eller hjælpemidler, og vinhuset er økologisk certificeret. Stokkene har en gennemsnitlig alder mellem 40 år, og udbyttet er ca. 50 hekotliter pr. hektar. Der høstes (udelukkende manuelt) i perioden fra medio til ultimo oktober. Vinen gærer og modner på 20 hektoliters fade af fransk Allier-eg.

En ganske særlig detalje ved fremstillingen af Monte Grande, er at klasestilkene vrides og skæres halvt over, når druerne har opnået fuld modenhed. Det betyder i praksis, at næringskanalen bliver brudt, hvorved druerne tørrer en anelse ind, så koncentration og sukkeret forøges. Processen varer ca. en måned, alt afhængig af årgang, og er med til at opbygge kompleksitet og intensistet i vinen.

Læs Ian D'Agatas artikel  og smagenoter fra efteråret 2017 på Vinous.com, hvor årgangene 1998-2015 kommenteres:  Læs artiklen her

Detaljer
LandItalien
OmrådeSoave
ProducentGraziano Prà
Årgang2020
DruesortGarganega, Trebbiano
Flaskestørrelse75 cl.
Alkohol13%
LagringStore fade af Allier-eg (30 HL), ca. 10 måneder.

Graziano Prà - Naturlige og rene Soave- og Valpolicella-vine fra mesteren selv

Vinhuset blev grundlagt i begyndelsen af 1980’erne af Graziano Prà og hans to brødre, Sergio og Flavio, som alle er ud af en familie med en mangeårig vintradition.

Graziano Prà er grundlæggende inspireret af Wendell Berry’s (amerikansk forfatter/digter, farmer, fortaler for bæredygtigt landbrug, miljøforkæmper m.m.) skole for sund, ren og bæredygtig landbrugsproduktion. Dette giver sig selvsagt udslag i vinhusets naturlige og rene tilgang til vinfremstilling og respekt for både vin og miljø, en tilgang som har været fundamental siden vinhuset blev grundlagt i de tidlige 80’ere.

Læs mere

Veneto

Veneto er en region i det nord - nordøstlige Italien, som producerer en af Italiens mest kendte vine, den store Amarone della Valpolicella. Regionens to mest kendte områder er Valpolicella og Soave. Valpolicella er kendt for Amarone og dens unikke passito produktionsmetode, hvor druerne tørrer traditionelt på stråmåtter, for at koncentrere sukker og dermed hæve alkoholniveau, samt styrke aromaintensitet. Soave er derimod kendt for sine friske hvide vine primært på Garganega, og er en internationalt ankerkendt vin.

Vi fandt andre produkter du måske kan lide!