På lager
Graziano Prà

Prà, Valpolicella '22 Øko-certificeret

2022

Mineralsk, elegant Valpolicella med imponerende ren frugtstil og vibrerende syre...

Pris
Tilbudspris 180,00  DKK Regulær pris 225,00  DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.500 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Graziano Prà Valpolicella 2022 Økologisk-certificeret

Valpolicella Morandina er en meget elegant og finesserig vin fremstillet på Corvina, Corvinone, Rondinella og Oseleta. Markerne er sydøsteksponerede og beliggende i ca. 450 meters højde i Illasi-dalen, hvor jordbunden er ret mergel- og kalkholdig. Derfor er elegance, syre og mineralitet nøglebegreber der går igen.

Druerne dyrkes efter naturlige principper, dvs. uden brug af kemi eller hjælpemidler, og vinhuset er økologisk certificeret. Stokkene har en gennemsnitlig alder på ca. 15-20 år, og udbyttet er ca. 40 hektoliter pr. hektar. Der høstes (udelukkende manuelt) i medio oktober. Druerne er afstilkes og presses, hvorefter maceration finder sted i ca. 15 dage i vertikal ståltank. Malolaktisk gæring finder sted i 20 hektoliters træfade.

Vinen fremstår i glasset med en rubinrød farve med et violet skær og med medium intensitet. Næsen er ekspressiv med flot frugt og en krydret note i form af en anelse peber, delikate urter, men også et væsentlig mineralsk udtryk. Aromaprofilen er kendetegnet ved friske røde kirsebær, solbær, og hindbær. I munden er vinen medium fyldig, med frisk og saftig frugt og klare mineralske noter. Vinen har en markeret syre, der giver friskhed, mens tanninerne er medium med relativ finkornet struktur.  

Detaljer
LandItalien
OmrådeValpolicella
ProducentGraziano Prà
Årgang2022
DruesortCorvina, Corvinone, Rondinella
Flaskestørrelse750 ml.
Alkohol12,5%
Lagring20 hektoliters fade
ØkologiskJa

Graziano Prà

Naturlige og rene Soave- og Valpolicella-vine fra mesteren selv

Vinhuset blev grundlagt i begyndelsen af 1980’erne af Graziano Prà og hans to brødre, Sergio og Flavio, som alle er ud af en familie med en mangeårig vintradition.
Graziano Prà er grundlæggende inspireret af Wendell Berry’s (amerikansk forfatter/digter, farmer, fortaler for bæredygtigt landbrug, miljøforkæmper m.m.) skole for sund, ren og bæredygtig landbrugsproduktion. Dette giver sig selvsagt udslag i vinhusets naturlige og rene tilgang til vinfremstilling og respekt for både vin og miljø, en tilgang som har været fundamental siden vinhuset blev grundlagt i de tidlige 80’ere.

Produktionen er økologisk certificeret, selvom det ikke fremgår af vinenes etiketter, og vinhuset er desuden medlem af Foreningen af Uafhængige Vinbønder (Vignaioli Indipendenti).

I dag ejer Graziano Prà i alt 28 hektar vinmarker, de fleste i top-områderne af Soave, som fx Monte Grande og Monte Croce, men også i Valle di Mezzane i Valpolicella, hvorfra Prà fremstiller topklasse Valpolicella-vine i 500 meters højde. Det er naturligvis de hvide Soave-vine der har skabt Pràs store nationale og internationale omdømme, men de tre rødvine fremstillet i Valpolicella gør sig så markant bemærket, at vinverdenen fremover nu også skal forholde sig til Prà’s verdensklasse på rødvinssiden.

Vinstilen er klart defineret; samtlige vine, hvide som røde, besidder en elegance, en balance og en aromatisk præcision som er ganske unik. Det er vine der forener intensitet, saftighed og finesse på en måde der konstant stimulerer appetitten for mere.

Fra Vini Prà fører vi Soave Classico ”Otto”, Soave Classcio ”Staforte”, Soave Classico ”Monte Grande”, Valpolicella Superiore “La Morandina”, Valpolicella Ripasso Superiore “La Morandina”, Amarone della Valpolicella “La Morandina” samt Passito Bianco delle Fontane.

Veneto

Veneto er en region i det nord - nordøstlige Italien, som producerer en af Italiens mest kendte vine, den store Amarone della Valpolicella. Regionens to mest kendte områder er Valpolicella og Soave. Valpolicella er kendt for Amarone og dens unikke passito produktionsmetode, hvor druerne tørrer traditionelt på stråmåtter, for at koncentrere sukker og dermed hæve alkoholniveau, samt styrke aromaintensitet. Soave er derimod kendt for sine friske hvide vine primært på Garganega, og er en internationalt ankerkendt vin.