På lager
Graziano Prà

Prà, Soave Staforte Øko-certificeret

2021
Spændende, nyere vin i serien, hvor man lader vinen ligge "sur lie"...
Pris
250,00  DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.500 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Prà Soave Classico 'Staforte' 2018 

Staforte er en nyere topvin fra Graziano Prà, som adskiller sig fra de øvrige Soave-vine vi fører ved at være en sur lie-variant. Den er fremstillet på 100% Garganega dyrket på vulkansk jord. Marken er sydvendt og beliggende i ca. 150-200 meters højde.

Vinen fremstår i glasset med en intens gulgrøn farve. Næsen intens og ekspressiv med friske frugtaromaer med noter modne æbler, modne ferskner, abrikoser, eksotisk moden stenfrugt og gule citrusfrugter. Den er udpræget mineralsk, med noter af grafit. I munden er vinen fyldig, med god friskhed, saftigt bid og en dybtliggende mineralitet. Eftersmagen har noter af hasselnød.  

Vinen er ideel til skaldyr som hummer, østers, gerne med urter eller krydderier, men den er også god til lyst kød og charcuteri som fx parmaskinke, eller en gang pasta med pesto genovese. Bør serveres ved ca. 8-10°.

Den har et godt lagringspotentiale med et smagsvindue på op til 10-15 år fra høståret.

Druerne dyrkes efter naturlige principper, dvs. uden brug af kemi eller hjælpemidler, og vinhuset er økologisk certificeret. Stokkene har en gennemsnitlig alder mellem 30-40 år, og udbyttet er ca. 50 hekotliter pr. hektar. Der høstes (udelukkende manuelt) i perioden fra ultimo september til medio oktober. Vinen gærer på ståltank og modner efterfølgende på bærmen, ligeledes i ståltank, med regelmæssig batonnage.

Detaljer
LandItalien
OmrådeSoave
ProducentGraziano Prà
Årgang2021
DruesortGarganega
Flaskestørrelse750 ml.
Alkohol13%
LagringPå ståltank