Ikke på lager
Graziano Prà

Prà, Soave "Colle Sant'Antonio" Classico

2016
Den absolutte topvin fra Prà, en rig og intens Soave fremstillet på 100% Garganega.
Pris
299,00  DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.500 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Dette er topvinen fra det berømte vinhus Prà, som er en af de førende og mest anerkendte specialiserede producenter i Soave. 

Vinen fremstår i glasset med en intens gul farve, mens næsen er ekspressiv med noter af moden gul stenfrugt, kanel, frisk vanilje, akacie- og kastanjehonning. Den er både rig og frisk på samme tid, men den strukturerede stil fremstår meget harmonisk. Eftersmagen har trademark-noter af ristede søde mandler og kandiseret abrikos.

Den er velegnet til skaldyr og fisk, er helt perfekt til æg og trøffel, men er også god til lyst kød og charcuteri som parmaskinke. Prøv den også til modne oste som fx. skimmeloste. Bør serveres ved ca. 8-10°. 

"Colle Sant'Antonio" er fremstillet på 100% Garganega-druer som er dyrket på vulkansk jord. Markerne er syd-sydøsteksponerede og beliggende i ca. 150 meters højde.

Druerne dyrkes efter naturlige principper, dvs. uden brug af kemi eller hjælpemidler, og vinhuset er økologisk certificeret. Stokkene har en gennemsnitlig alder mellem 30 og 60 år, og udbyttet er ca. 30 hekotliter pr. hektar. Der høstes typisk medio oktober (udelukkende manuelt). En måneds tid forinden, når druerne har opnået fuld modenhed, er planterneklasestilkene blevet skåret halvt over, så druerne har haft mulighed for at "tørre ind", så koncentrationen i druerne er blevet forøget.

Vinen gærer og modner på 20 hektoliters fade af fransk Allier-eg i samlet set 18 måneder.

Druesammensætning: 100% Garganega.

Gæring og lagring: 18 mdr. på 20 hektoliters fade af Allier-eg.

Distrikt: Monteforte d'Alpone (Soave), Veneto.

Alkohol: 13%.

Årlig produktion: Ca. 5.000 flasker.

Information om producenten og øvrige produkter

Detaljer
LandItalien
OmrådeSoave
ProducentGraziano Prà
Årgang2016
DruesortGarganega
Flaskestørrelse750 ml.
ØkologiskJa