På lager
Graziano Prà

Prà, Ripasso 2020 Øko-certificeret

2020
Topklasse Ripasso fra en områdets mest anerkendte producenter...
Pris
295,00  DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.500 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Ripasso'en fra Graziano Prà er en klassevin, som fortjener meget mere opmærksomhed blandt professionelle sommeliers, end det vintypen Ripasso generelt er i stand til at få. Det er en vin der forener elegance, syre og mineralitet, selvom vinen stadig er kraftig og intens. Et utroligt rent frugtbillede og en saftighed kendetegner denne vin, som vi selv har utrolig store forventninger til.

Vinen er fremstillet på det klassiske blend i Illasi-dalen; Corvina, Corvinone, Rondinella og Oseleta. Markerne er sydøsteksponerede og beliggende i ca. 450 meters højde, og jordbunden er ret mergel- og kalkholdig.

Druerne dyrkes efter naturlige principper, dvs. uden brug af kemi eller hjælpemidler, og vinhuset er økologisk certificeret. Stokkene har en gennemsnitlig alder på ca. 15-20 år, og udbyttet er ca. 40 hekotliter pr. hektar. Der høstes (udelukkende manuelt) i medio oktober. Druerne er afstilkes og presses, hvorefter maceration finder sted i ca. 15 dage i vertikal ståltank. Malolaktisk gæring finder sted i 20 hektoliters træfade, hvorefter Valpolicellaen mixes med drueskallerne fra Amarone-fremstillingen, og 5 dages yderligere maceration finder sted, og en andengæring begynder (Ripasso-teknikken). Vinen hviler efterfølgende 18 måneder på fade, heraf en del barriques, efterfulgt af min. 6 mdr. på flaske. 

Vinen fremstår i glasset med en en intens rubinrød farve med et violet skær. Næsen er ekspressiv med flot frugt med florale noter og hints af mørke modne kirsebær og et underliggende touch af vanilje. I munden er vinen fyldig, med frisk og saftig kirsebærfrugt, sveskeblomme, rabarber og sort peber. Vinen har en trods den fyldige stil stadig en markeret syre, der giver friskhed, mens tanninerne er relativt kraftige, dog med finkornet struktur.  

Vinen er velegnet til retter baseret på rødt kød, vildtretter, lam etc, gerne med en sødmefuld komponent.

Bør serveres ved ca.16-18°.

Druesammensætning: Corvina, Corvinone, Rondinella, Oseleta.

Lagring: 18 mdr. på fad, hvoraf en del i barriques, herefter 6 mdr. på flaske.

Distrikt: Illasi (Valpolicella), Veneto.

Alkohol: 15%.

Årlig produktion: Ca. 5.000 flasker.

Information om producenten og øvrige produkter

Detaljer
LandItalien
OmrådeValpolicella
ProducentGraziano Prà
Årgang2020
DruesortCorvina, Corvinone, Oseleta, Rondinella
Flaskestørrelse750 ml.
Alkohol15%