Menu

Champagne Brut Rosé

Champagne Brut Rosé
Pol Cochet

Varenummer : POLBRUROS

389,00 DKK

På lager

Sæt på huskeliste

Om vinen

Pol Cochet's Champagne Brut Rosé er en ny vin i sortimentet! Fremstillet på 100% Pinot Noir.

Den alkoholiske gæring finder sted i temperaturkontrollerede ståltanke, men stadig med opdeling af hver enkel parcel for at bibeholde de enelte områders karakteristika. Herefter følger malolaktisk gæring. Ved degorgering tilsættes liquer d'expedition med ca. 8 gram sukker/liter, altså relativ lav sukkerdosering.

Resultatet er en Champagne med en lys laksefarve. I næsen og smagen finder man delikate florale noter, hindbær og jordbær en smule røde æbler, og en behagelig afstemt sødme, der runder syren af. Perfekt til terassen eller som aperitif.


Specifikationer

Druesammensætning: 100% Pinot Noir

Lagring: Ca. 30 mdr., heraf 24 mdr. på bærmen.

Distrikt: Champagne, Frankrig.

Alkohol: 12,5%.

Indhold: 0,75 liter.

Andre vine fra samme producent


Om producenten

Det lille organisk orienterede Champagnehus Pol Cochet blev grundlagt i Grand Cru landsbyen Ambonnay (Montagne de Reims) i 1846 af Etienne Cochet, der var tonnelier, dvs. fremstillede og solgte træfade til vinproducenter. Vinhuset er "récoltant manipulant", dvs. dyrker selv druer og vinificerer selv vinen.

Vinhuset har hovedsæde i Epernay den dag i dag, men selve vinproduktionen finder sted længere sydpå i Côte des Bars. Markbesiddelserne strækker sig over blot 6,5 hektar fordelt på Grand Cru-kommunerne Ambonnay, Epernay, Mesnil-sur-Oger samt marker i Côte des Bars.

Vinhuset startede ud som negociant, men i 1875 begyndte Etiennes søn, Pol Cochet, at dyrke egne marker og vinifcere selv. I dag er det 6. generation i form af Eric Petitjean, mens winemaker og chef de cave er Jean-Pierre Valade, der nyder stor faglig respekt i Champagne. Han er bl.a. manden der stod for kvalitetsrevolutionen hos det kendte hus Jacquesson.

Tilgangen til vinfremstillingen organisk, man arbejder ud fra maksimalt hensyntagen til miljøet og man ønsker en ren stil der gengiver et klart terroirpræg. Dosage-niveauerne er yderst begrænsede for at fremhæve Chardonnays rene udtryk og Pinot Noirs raffinement.

Vi hjemtager Brut, Brut Nature, Blanc de Blancs Vintage samt den økocertificerede Cuvée Brut "Symbiose". Den samlede produktion er 40.000 flasker og inkluderer også en Brut Rosé.