Ikke på lager
Pol Cochet

Pol Cochet, Brut Nature 48.01 Champagne

NV

Harmonisk "zero dosage" Champagne, det vil sige ingen tilsat sukker på en blanding af 65% Pinot Noir og 35% Chardonnay.

Pris
339,00  DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.500 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Pol Cochet's Champagne Brut Nature er en klar eksponent for den husstil, vinhuset søger. Den er fremstillet på de eneste to druersorter, vinhuset arbejder med, Pinot Noir(65%) og Chardonnay(35%).

Druerne, der bl.a. kommer fra Grand Cru-kommuner i Côte des Blancs og Montagne de Reims, men også til dels fra Côte de Bar, høstes udelukkende ved håndkraft og ved maksimal modenhed. De presses gradvist og opdelt for at undgå farvemætning fra andelen af Pinot Noir.

Den alkoholiske gæring finder sted i temperaturkontrollerede ståltanke, men stadig med opdeling af hver enkel parcel for at bibeholde de enelte områders karakteristika. Herefter følger malolaktisk gæring. Derpå tilsættes liquer de tirage, så andengæring kan finde sted, og vinen hviler dernæst 24 måneder på bærmen. Ved degorgering tilsættes ingen liquer d'expedition, hvorfor dette er en Brut Nature.

Resultatet er en Champagne med en lys gylden farve med grønlige nuancer. I næsen finder man delikate florale noter som akacie og havtorn og frugtige nuancer med præg af modne stenfrugter som hvide ferskner og abrikos, men bagvedliggende finder man antydningen af røde bær i form af mørke kirsebær. I munden er Champagnen frisk, elegant med noter af citrus og brioche.

Bør nydes ved ca. 10°. Perfekt til østers au naturel, generelt fisk og skalddyr.

Specifikationer: 

Druesammensætning: 65% Pinot Noir, 35% Chardonnay.

Lagring: Ca. 30 mdr., heraf 24 mdr. på bærmen.

Distrikt: Champagne, Frankrig.

Alkohol: 12,5%.

Indhold: 0,75 liter.

Andre vine fra samme producent

Om producenten:

Det lille organisk orienterede Champagnehus Pol Cochet blev grundlagt i Grand Cru landsbyen Ambonnay (Montagne de Reims) i 1846 af Etienne Cochet, der var tonnelier, dvs. fremstillede og solgte træfade til vinproducenter. Vinhuset er "récoltant manipulant", dvs. dyrker selv druer og vinificerer selv vinen.

Vinhuset har hovedsæde i Epernay den dag i dag, men selve vinproduktionen finder sted længere sydpå i Côte des Bars. Markbesiddelserne strækker sig over blot 6,5 hektar fordelt på Grand Cru-kommunerne Ambonnay, Epernay, Mesnil-sur-Oger samt marker i Côte des Bars.

Vinhuset startede ud som negociant, men i 1875 begyndte Etiennes søn, Pol Cochet, at dyrke egne marker og vinifcere selv. I dag er det 6. generation i form af Eric Petitjean, mens winemaker og chef de cave er Jean-Pierre Valade, der nyder stor faglig respekt i Champagne. Han er bl.a. manden der stod for kvalitetsrevolutionen hos det kendte hus Jacquesson.

Tilgangen til vinfremstillingen organisk, man arbejder ud fra maksimalt hensyntagen til miljøet og man ønsker en ren stil der gengiver et klart terroirpræg. Dosage-niveauerne er yderst begrænsede for at fremhæve Chardonnays rene udtryk og Pinot Noirs raffinement.

Vi hjemtager Brut, Brut Nature, Blanc de Blancs Vintage samt den økocertificerede Cuvée Brut "Symbiose". Den samlede produktion er 40.000 flasker og inkluderer også en Brut Rosé.

Detaljer
LandFrankrig
OmrådeChampagne
ProducentPol Cochet
ÅrgangNV
DruesortChardonnay, Pinot Noir
Flaskestørrelse750 ml.
Alkohol12,5%
Lagring30 måneder, heraf 24 måneder sur lie.