På lager
Pol Cochet

Pol Cochet, B. de. B Millés. 2011

2011

Vintage-Champange, udelukkende på Chardonnay, der kun produceres i de bedste år.

Pris
449,00  DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.500 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Pol Cochet's Champagne Blanc de Blancs Millésime Brut fremstilles kun i gode år. Det er en årgangs-Champagne, så der er ikke blandet reserve-vin fra andre årgange i, sådan som det ellers er kotyme for en traditionel non-vintage Champagne. Millésime-vinen er husets flagskib, en vin der repræsenterer finesse og elegance, og udelukkende er eksponent for høstkvaliteten fra det specifikke år som flasken har på etiketten. 

Druerne (100% Chardonnay) høstes udelukkende ved håndkraft og ved maksimal modenhed. De presses gradvist for at opnå optimal koncentration af aroma-komponenterne.

Den alkoholiske gæring finder sted i temperaturkontrollerede ståltanke, men stadig med opdeling af hver enkel parcel for at bibeholde de enelte områders karakteristika. Herefter følger malolaktisk gæring, hvorefter der tilsættes liquer de tirage, så andengæring kan finde sted. Vinen hviler dernæst ca. 60-64 måneder på bærmen. Ved degorgering tilsættes liquer d'expedition med dosage på ca. 8 gram pr. liter, så Champagnen er en Brut til den balancerede side, hvor en tilpas sødmefuldhed indfinder sig.

Resultatet er en Champagne med en lys gylden brilliant farve og en blid, cremet mousse. I næsen finder man smørrede nuancer med præg af citrus, honning, modne stenfrugter og klare antydninger af brioche, remonge og marzipan. Kort sagt kompleks og elegant!

Champagnen bør nydes ved ca. 12°. Den fungerer fint til lyst kød, fx kalv eller kylling, den er fantastisk som en luksuriøs aperitif, men er også genial som en after dinner digestive, ja, i det hele taget bare lækker.

Detaljer
LandFrankrig
OmrådeChampagne
ProducentPol Cochet
Årgang2011
DruesortChardonnay
Flaskestørrelse750 ml.
Alkohol12,5%
Lagring72 måneder, heraf ca. 64 måneder sur lie