Vincenzo Tommaso er indfødt fra Casentino i det nordøstlige Toscana, hvor hans familie har levet i generationer - helt tilbage til det 15. århundrede. Efter at have overtaget hvervet som landmand fra sin far og dimmiteret landbrugsstudierne i Firenze, drog Vincenzo i starten af 90'erne til Frankrig og faldt over Les Clos Saint Jacques. Han blev forelsket i kulturen, naturen og vinene. Drømmen om at kultivere Pinot Noir i sin fødeby Casentino, begyndte at spire.
I 2002 fandt Vincenzo den jord, han havde ledt efter ved Civettaja. Herunder citerer vi Vincenzo, som skrev følgende i et brev til os:
"Idéen var at plante en vinmark udelukkende med Pinot Noir, for at skabe én enkelt unik vin. Jeg ville koncentrere al den lidenskab og viden, jeg havde optaget gennem mit arbejde, på denne svære, men vidunderlige vinstok. Jeg ville ikke acceptere noget kompromis, alle valg skulle træffes for at opnå det bedste og reneste udtryk for Pinot Noir."
Vinen er dyb rubinrød i kernen, let transparent, og skinnende rød i kanten.
Smagen er perfekt balanceret mellem solmodne jordbær, ribs og en afstemt syre, der kombineret med en mineralitet, sørger for høj drikkevenlighed. Det er dog langt fra en simpel Pinot Noir, og heller ikke en helt let Pinot. Der er koncentration i både frugt, og en tæthed i selve vinen. Fadet er til stede, men afstemt til perfektion. Det er en vin i fornem balance, hvor du får oplevelsen af, at alt er i harmoni. Håndværket er udført med kirurgisk præcision og passionen for druen skinner igennem. Det er en Pinot for Pinot elskere, da druens fornemmeste træk bliver fremhævet i denne pragtfulde vin.
Der vil atid være nogle der siger, at Pinot Noir skal komme fra Toscana, men prøv du lige at tage denne med i en blindsmagning og se hvad folk gætter. Vi ved i hvert fald, hvor vi ville gætte denne vin hen geografisk, og det er på de finere adresser i Bourgogne.
Serveres let afkølet i store Bourgogne glas ved 13-14 grader.