Menu

Pinot Noir "Steil"

Pinot Noir "Steil" 2013
Solveigs

Varenummer : 02-2007

279,00 DKK

På lager

Sæt på huskeliste

En af Jens Heinemeyers mest populære vine.

 

Steil har fået sit navn med henvisning til de såkaldte "Assmanshauser Steil"-marker, der er beliggende i et af Rheingaus bedste områder for Pinot/Spätburgunder, nær landsbyen Assmannshausen. Druerne til denne vin kommer naturligvis fra lige netop dette område, som ligger billedskønt, og meget stejlt - deraf navnet - lige ud til Rhinen. 

 

Vinen er lavet på 100% Pinot Noir beplantet i jordbund med rød skifer, lokalt også kaldt Phyllit. Den er relativ rig og intens, men har stadig denne "Solveigske" lethed og elegance der er så kendetegnende for Jens Heinemeyers vine. 

 

Vinen har naturligvis tydelig Pinot-karakter, med en tiltalende og meget harmonisk, viskøs fornemmelse, samt et let spicy udtryk der giver associationer hen mod lidt varme sødmefulde krydderier.

 

Vinen er fremstillet ud fra organiske principper, dvs. ingen tilsætning af hverken gær, enzymer eller tilsætningsstoffer - og filosofien bag kalder Jens Heinemeyer for "lazy vinification"; kort sagt kun meget begrænset indblandning fra hans side.

 

Der er dermed også tale om en vin, der kommer så tæt på begrebet naturlig vin, som man reelt kan komme. Det er naturen og tiden der får lov at gøre arbejdet, det er en langsommelig proces, og derfor er det også en vin med en langsom modning og et stort lagringspotentiale.

 

Vinen anbefales til fjerkræ, kalv, svinekød, eller såmænd bare til nydelse i store glas og tilbagelænet siddepostion.

 

Druesammensætning: 100% Pinot Noir.

Distrikt: Rheingau (Tyskland).

Lagring: Ca. 24 mdr. på barriques og ca. 18 mdr. på flaske.

Alkohol: 13,5%.

Produktion: Ca. 2.000 flasker.

Packaging: 6 stk. karton.