Menu

Pinot Noir "Steil"

Pinot Noir "Steil" 2015
Solveigs

Varenummer : SOLSTEI15

369,00 DKK

På lager

Sæt på huskeliste

Om vinen

En af Jens Heinemeyers mest populære vine. 

Steil har fået sit navn med henvisning til de såkaldte "Assmanshauser Steil"-marker, der er beliggende i et af Rheingaus bedste områder for Pinot/Spätburgunder, nær landsbyen Assmannshausen. Druerne til denne vin kommer naturligvis fra lige netop dette område, som ligger billedskønt, og meget stejlt - deraf navnet - lige ud til Rhinen. 

Vinen er fremstillet på 100% Pinot Noir beplantet i jordbund med rød skifer, lokalt også kaldt Phyllit. Den er relativ rig og intens, men har stadig denne "Solveigske" lethed og elegance der er så kendetegnende for Jens Heinemeyers vine. 

Vinen har naturligvis tydelig Pinot-karakter, med en tiltalende og meget harmonisk, viskøs fornemmelse, samt et let spicy udtryk der giver associationer hen mod lidt varme sødmefulde krydderier.

Vinen er fremstillet ud fra organiske principper, dvs. ingen tilsætning af hverken gær, enzymer eller tilsætningsstoffer - og filosofien bag kalder Jens Heinemeyer for "lazy vinification"; kort sagt kun meget begrænset indblandning fra hans side.

Der er dermed også tale om en vin, der kommer så tæt på begrebet naturlig vin, som man reelt kan komme. Det er naturen og tiden der får lov at gøre arbejdet, det er en langsommelig proces, og derfor er det også en vin med en langsom modning og et stort lagringspotentiale.

Vinen anbefales til fjerkræ, kalv, svinekød, eller såmænd bare til nydelse i store glas og tilbagelænet siddepostion.


Specifikationer

Druesammensætning: 100% Pinot Noir.

Distrikt: Rheingau (Tyskland).

Lagring: Ca. 24 mdr. på barriques og ca. 18 mdr. på flaske.

Alkohol: 13,5%.

Produktion: Ca. 2.000 flasker.


Om producenten

Solveigs fremstiller Tysklands bedste rødvin. Det er ikke blot noget vi siger. Det mener det anerkendte vinmagasin, Falstaff, der specialiserer sig i tysk vin, også. Det er især 'Steil' og enkeltmarksvinene 'Micke' og 'Present', der tager anmelderne med stom.

Første gang vi havde fornøjelsen af at møde winemaker Jens Heinemeyer fra det lille boutique winery Solveigs og ikke mindst smage hans Pinot Noir-vine, var vi solgt lige på stedet. Her var tyske Pinot-vine i en klasse, og med en meget distinkt territorial karakter, som vi kun sjældent havde set tidligere. Vine med elegance, raffinement, tekstur og perfekt harmoni - og ikke mindst med et rent frugtrigt udtryk; kort sagt verdensklasse!
 
Alene præsentationen af vinene, hvor vi fik lejlighed til at teste potentialet ved også at smage 10-15 år gamle vine overbeviste os. Vinene fra Solveigs var så markante og rene i udtrykket, at vi ville sætte en ære i at importere og promovere vinene på det danske marked.

Vinhuset er beliggende i Geisenheim i Rheingau, ca. 70 km fra Frankfurt, mens markerne er beliggende i Pinot-byen Assmannshausen 10 km længere vest på langs Rhinen. Solveigs er ledet af Jens Heinemeyer, som sammen med et ungt crew står for alt lige fra kultivering til selve winemaking. Vinhusets stokke står beplantet udelukkende på de historiske "Assmannshäuser Steil"-marker som er kendte for deres høje indhold af rosa skifer - lokalt kendt som "Phyllit".
Se Jens Heinemeyer fortælle om jordbundstypen i videoen nedenfor.
 
Heinemeyer og co. fremstiller vine efter 100% naturlige principper; altså ingen kemi, hverken i mark eller kælder, absolut ingen tilsætning, end ikke gærkulturer, ingen enzymer, syre eller andre hjælpemidler. Produktionstilgangen kalder han "doven vinificering" eller "kontrolleret inaktivitet", hvilket principielt betyder, at vinen fremstilles med så lidt indgriben som overhovedet muligt. Vinene er derfor udelukkende resultat af naturen og i udtalt grad super terroir-drevne.

Produktionen er økologisk certificeret, om end der ikke skiltes med det på etiketterne.