Menu

PHILIP NORDSTRAND

Passioneret vinenteusiast med talent for vinformidling

Philip Nordstrand har i mere end 7 år haft vin som en brændende passion og startede i 2019 hos Distinto.
Det stod ikke skrevet i kortene, at Philip skulle arbejde med vin som levevej, da han har gjort karriere inden for den akademiske verden - han er cand. soc. fra Roskilde Universitet og har efterfølgende undervist og forsket på Københavns Professionshøjskole. Ved siden af sit studie og erhverv har Philip opbygget en stadigt større passion for vin, og udgør, sideløbende med sit virke i Distinto, den ene halvdel af vinpodcasten Blindsmagerne. Det er gennem podcasten, at Jonas og Christian har spottet Philips talent for at fortolke og formidle vin i øjenhøjde.

Vin skal vække følelser
For Philip er vin først og fremmest nydelse. Vin handler om at mærke, om vinen rammer én, om den har personlighed, og om man bliver opløftet af vinen. Derfor trækker Philip på greb fra den akademiske verden, hvor han ofte har en fænomenologisk og sansemæssig tilgang til vinsmagninger, hvor vinen smages uden for meget introduktion. Når deltagerne til smagningen så har dannet en subjektiv fornemmelse og oplevelse af vinen, går han i dybden med vintekniske termer som produktionsmetode, årgangstypicitet etc. 

De vine der har løftet Philip mest - både konkret og abstrakt - har ofte været ældre årgange af de tre store B’er: Brunello, Barolo og Bourgogne. Særligt står Michele Chiarlos Barolo “Cereqio” fra 1988 som en af de mest episke oplevelser, da den blev smagt i efteråret 2017.

Philip kan kontaktes på tlf. 22 95 50 73 eller på philip@distinto.dk.